– Han er et fenomen!

Sergio Agüero scoret fire mål i Citys storseier over Leicester. Samtidig vartet Kevin De Bruyne opp med tre målgivende.

– Han er et fenomen!

Sergio Agüero scoret fire mål i Citys storseier over Leicester. Samtidig vartet Kevin De Bruyne opp med tre målgivende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se drømmetreffet i vinduet øverst!

Manchester City - Leicester City 5-1

Mye omtalte Riyad Mahrez var benket fra start da Leicester City tok turen til Manchester og Etihad Stadium.

Det var i stedet en feststemt argentiner som tok på seg hovedrollen da Manchester City tok sin 13. strake hjemmeseier.

Sergio Agüero ga seg ikke før han stod med fire (!) fulltreffere og sendte Leicester på egenhånd hjem som slakt med 5-1-seier for Manchester City.

Det flotteste av dem alle var det siste:

Argentineren vendte opp med ballen like utenfor boksen, og dundret den via tverrliggeren og i mål forbi en hjelpeløs Kasper Schmeichel.

– Det siste målet må være det beste. Det er lenge siden jeg har scoret utenfra 16-meteren, sier Agüero til BBC.

Han husket også på å takke lagkamerat Kevin De Bruyne, som serverte ham to ganger og i tillegg hadde en målgivende til Raheem Sterling.

– Kevin er en fantastisk spiller. Det er bra at han er på vårt lag, sier Agüero.

Hyllet i TV 2s studio

– Herre min skaper for et vidunder han er, Sergio Agüero. Det er så fantastisk å sitte og se på han spille fotball. 21 mål på 22 kamper denne sesongen sier alt, sa Jan Henrik Børslid i TV 2s Premier League studio.

City-manager Pep Guardiola var svært tilfreds med sine elever etter kampen:

– Fantastisk for Sergio at han scorer fire mål, godt for selvtilliten og de kommende kampene. Guttene leverer nok en strålende forestilling og jeg er veldig fornøyd med måten vi fremstod på. Det viser karakter at vi slår tilbake hver gang etter poengtap, så jeg er fornøyd.

Sterling-revansj

Raheem Sterling har vært under mye kritikk etter bommen mot Burnley i forrige runde, men fikk sin revansj da han sendte Manchester City i føringen drøyt to minutter ut i kampen.

Den solide serielederen så skjerpet ut også etter scoringen, men Leicester viste ved flere anledninger at kontringene forblir deres store spisskompetanse.

Halvveis ut i omgangen snappet klubbens toppscorer Jamie Vardy opp en feilpasning fra Nicolas Otamendi og banket inn utligningen fra distanse. Dette var britens 13. mål for sesongen.

– Han er dødelig effektiv og elsker å møte Manchester City. Den der er ikke ferdigscoret og straffer med det serielederen, ropte TV 2s kommentator Kasper Wikestad i ekstase.

Med den scoringen ble Jamie Vardy den første spilleren til å score mot Arsenal, Tottenham, Liverpool, Chelsea, Manchester United og Manchester City i samme sesong.

4x Agüero

Lagene fulgte hverandre inn mot hvilen. Med et par farligheter fra hjemmelaget og en pigg Raheem Sterling gikk lagene inn i garderoben på stillingen 1-1.

– En omgang der Manchester City eksploderte ut av startblokkene, og en deilig scoring for Raheem Sterling lettet på presset han har hatt på seg i det siste. Så er Jamie Vardy seg selv og fortsetter å score mot City, oppsummerte Wikestad da lagene gikk til pause.

Som i første omgang kom City ut i hundre, og etter bare to minutter lå ballen i nettet bak en sjanseløs Kasper Schmeichel. Jobben var enkel for den argentinske målmaskinen etter et fantastisk framspill av Kevin De Bruyne.

– Han er et fenomen, kom det fra Kasper Wikestad etter Agüeros første scoring.

Fenomenet lot seg ikke be to ganger da han la på til 3-1 etter nok et forabeid av belgieren Kevin De Bruyne. Agüeros 19. ligamål og De Bruynes 14. målgivende pasning for sesongen, og tredje i kampen.

Som om det ikke var nok. En gavepakke fra Leicesters sisteskanse ga Agüero muligheten til å få sitt hattrick, og som så mange ganger før var han sikker som banken. En delikat lobb over den danske keepern fastsatte resultatet til en meget komfortabel 4-1-seier for Manchester City.

Da klokken tikket mot full tid, var de fleste klare for å starte hyllesten av Agüero. Da bestemte 29-åringen seg for å krone alt, med en fantastisk suser, via tverrliggeren og i mål. Mål nummer fire for kvelden.

– Denne mannen er bare helt enorm, sa Erik Thorstvedt etter kampen.