Se Warholm sette verdensrekord

Karsten Warholm er alene om å ha verdensbestenoteringen på øvelsen 300 meter hekk etter å ha løpt 34,26 på distansen innendørs i Finland lørdag.

Warholm tangerte verdensbestenoteringen på den utradisjonelle øvelsen 300 meter innendørs under landskampen samme sted i fjor. Da løp han på 34,92, samme tid som sørafrikanske Llewellyn Herbert løp på i 1999.

Lørdag tok Warholm rekorden for seg selv da han tok tiden ned til 34,26. Det er også raskere enn Chris Rawlinson som har løpt 34,48 utendørs.

– Jeg er veldig glad. Og veldig sliten. Jeg var veldig fokusert på at dette skulle gå inn. Det var kult å ta verdensrekorden på en vanskelig bane. Det var jeg ikke forberedt på, selv om jeg hadde håpet på det, sier Warholm.

Men det perfekte løp var det ikke. Noe slikt eksisterer ikke for den frittalende gutten fra Ulsteinvik.

– Jeg er veldig grådig på dette her jeg driver med. Det er egentlig aldri et perfekt løp, men jeg er dritfornøyd med det, sier Warholm.

– Det er helt nydelig

Nordmannen tok hjemlandet med storm da han sprintet inn til VM-gull på 400 meter hekk under VM i London i fjor. Tiden den gang var 48,35.

Warholm drømmer om å komme seg under 48 sekunder.

– Det er mange som har gjort det før, så det skulle ikke være umulig at jeg også skulle gjøre det. Jeg ser at jeg har både farten og teknikken til å gjøre det, men nå må jeg gjøre det, også. Ikke bare snakke om det, smiler Warholm.

21-åringen har herjet etter at han sesongdebuterte på hjemmebane med norsk rekord på 400 meter med tiden 45,88. Én uke senere senket verdensmesteren tiden til 45,59. Det var tangering av den nordiske rekorden til Jimisola Laursen fra 2002.

Rekordene førte til at Warholm ble kåret til månedens mannlige utøver i europeisk friidrett for januar. Det var annen gang Warholm vant prisen. Forrige gang var i juni 2017. Warholm etterfulgte maratonløper Sondre Nordstad Moen, som gikk til topps i Europa-kåringen i desember.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2