Så nær var Sørloth scoring i debuten da Crystal Palace tapte

Forventningene var store da Alexander Sørloth startet sin første kamp i Premier League, men nordmannen kunne ikke hindre tap mot Everton lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton - Crystal Palace 3-1

Det var stor spenning rundt Norges ferskeste Premier League-spiller, Alexander Sørloth, da han debuterte borte mot Everton lørdag.

Etter en tydelig nervøs start fra trønderen, var det en mer komfortabel 22-åring som spilte seg opp utover i oppgjøret.

– Jeg syntes Alexander kom godt fra det. Problemet er at Palace mangler kantspillere, og da blir det vanskelig for han å spille på det han er best på. Samtidig syntes jeg han absolutt skal være stolt av dette, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

Sørloth kunne derimot ikke hindre at hans eget Palace røk på et 1-3-tap mot Wayne Rooney og Everton på Goodison Park.

Sørloth fra start

Everton hadde mye ball i innledningen og islendingen Gylfi Sigurdsson sendte i vei et skremmeskudd drøye ti minutter ut i første omgang.

Forsøket gikk derimot like til side for mål, og Palace-keeper Wayne Hennessey slapp med skrekken.

Minutter senere var det Alexander Sørloth sin tur til å vise litt av hva han har blitt hentet for å gjøre. Råsterk i kroppen, skubbet han bort Mangala og satte fart mot mål. Trønderen fyrte, men skuddet ble blokkert og fant Christian Benteke, som la den igjen til kaptein Milivojevic. Serberen banket til via et Everton-bein og ut til corner.

Crystal Palaces mangel på kantspillere kom tydelig frem utover i første omgang. Sørloth ble mer og mer trukket ut mot venstre, og spilte mer en flankespiller enn spissmakker med Benteke.

Annulert Palace-scoring

Everton skaffet hjørnespark og ballen endte opp hos senegaleseren Idrissa Ghana Gueye som satt den walisiske sisteskansen skikkelig på prøve. 31-åringen måtte ut i fullstrekk og vartet opp med en strålende redning.

Oppgjøret vippet frem og tilbake. En ny corner for Crystal Palace førte til klarering ut mot Andros Townsend, briten lempet ballen inn på ny og fant kraftpakken Benteke. Belgieren kranglet ballen i mål, men ble sekunder etter avblåst for offside.

– En skreddersydd ball fra Sørloth. Meget god prestasjon, men Benteke burde klare å få mer ut av den, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnens etter at Alexander Sørloth hadde dratt av et par mann og funnet sin spisskollega foran mål. Spisskjempen klarte ikke å ekspedere ballen videre i mål, men Palace nærmet seg mer og mer.

– Jeg syntes Sørloth gjør en god første omgang. Har flere fine involveringer og er god til å holde på ball, skryter Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

Dobbelsmell etter pause

Andre omgang var bare sekunder gammel da Gylfi Sigurdsson igjen ladet skuddfoten. Denne gangen gikk ballen via en Palace-forsvarer og ned i hjørnet bak en sjanseløs Hennessey.

– Prikkfri skyting fra islendingen, konkluderte TV 2s kommentator.

Og det skulle ikke ta mange minuttene før ledelsen var doblet. Et silkemykt innlegg fra Cuco Martina fant en umarkert Oumar Niasse som styrte kula kontrollert ned i hjørnet. Dette var Niasses syvende mål for sesongen.

Etter 2-0-målet tok Crystal Palace mer over banespillet og kom seg til flere sjanser. I sentrum av det meste som skjedde offensivt for bortelaget var en 22 år gammel trønder. Den høyreiste nordmannen tok plass i Evertons sekstenmeter og var kun en god Pickford-redning fra å innkassere sitt første Premier League-mål.

Punktum finale

Et fryktelig effektivt Everton-lag fortsatte å ta vare på de sjansene de fikk og Tom Davies punkerte nærmest oppgjøret med 15 minutter igjen å spille. Kort tid etter fikk Palace et straffespark, hvor kaptein Milivojevic var sikker fra merket og la på et trøstemål som pyntet på resultatet.