FORBANNET: Tiril Eckhoff endte på en tung 24. plass, etter hele tre bom på første skyting.
FORBANNET: Tiril Eckhoff endte på en tung 24. plass, etter hele tre bom på første skyting. Foto: Sezer Murad/REUTERS.

Eckhoffs mareritt: – Jeg ble sint

Tiril Eckhoff (27) ble tatt av vinden, og var forbannet på seg selv i OL-åpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sprinten var kanskje Tiril Eckhoffs største sjanse i OL, men da tre blinker ble stående igjen etter liggende skyting ble drømmen forvandlet til et mareritt.

– Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle gå så rett til dundas. Da var jeg sint! Men da har jeg startet et OL med tre bom, sier en skuffet Eckhoff til TV 2.

– Var det vinden som satte deg ut?

– Ja, det var det. Det blåste faktisk mer på innskytingen. Så sluttet det å blåse, også tok det seg plutselig opp igjen. Så jeg skrudde både til høyre og venstre på liggende, forteller hun.

Det var meget utfordrende forhold på skiskytterstadion i Pyeongchang lørdag, med varierende og sur vind. Med en ny bom på stående skyting endte Eckhoff til slutt på en skuffende 24. plass.

Likevel er hun optimistisk med tanke på sjansene på søndagens jaktstart.

– Det er ikke langt opp, og jeg er i kjempeform, understreker 27-åringen - som midt i sin egen skuffelse gleder seg på lagvenninnen Marte Olsbus vegne etter en overraskende sølvmedalje på åpningsdistansen.

– Det var imponerende det Marte fikk til i dag, og det er gøy å se at den harde jobben hennes endelig gir resultater. Det er veldig fortjent, og innmari kult å se at en av oss jentene får medalje. Det er en skikkelig for laget, og det er kult at Marte viser hva vi er gode for. Hun jobber hardt, og er en bra dame å ha på laget, understreker Eckhoff.