Ustoppelige Kane avgjorde Nord-London-derbyet

All oppmerksomhet var rettet mot ligaens toppscorer før oppgjøret, og med kampens eneste scoring ble det ikke noe mindre fokus på Harry Kane etter storoppgjøret mot Arsenal.

Tottenham-Arsenal 1-0

Det stod skrevet i stjernene. Harry Kane skulle avgjøre Nord-London-derbyet lørdag ettermiddag. 24-åringen skuffet ingen.

83 222 elleville supportere var med på å sette en magisk ramme rundt lørdagens storoppgjør på Wembley.

Etter en sjansefattig første omgang smalt det fra ligaens toppscorer, Harry Kane. Alles øyne var rettet mot briten før kampen, med en fortid som unggutt i Arsenal. Kanes mål ble også det eneste i et intenst nabooppgjør.

– Det ender med Tottenham-seier takket være fenomenet Harry Kane som gjør det nok en gang. Spillemessig er det en suveren seier, og Spurs utklasset Arsenal i alle spillets faser, oppsummerte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Med nok et mål er han oppe i 23 ligascoringer med elleve kamper igjen å spille.

– Vi er veldig fornøyd med prestasjonen vår i dag. Sjansene hadde vi til å punktere kampen, men vi kjemper med alt vi har og vinner. Det er alltid fantastisk med en slik seier.Nå ser vi mot kampene som kommer fremover, sier matchvinneren etter kampen.

Passiv åpning

Det var tydelig at begge lag hadde hatt fokus på ikke å slippe til for mye de første minuttene i London. En frisk Heung-Min Son skapte et visst press på Arsenal-forsvaret ved et par anledninger.

– Lagene har enn så lenge nullet ut hverandres styrker etter halvspilt første omgang, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Kampens første mulighet kom etter et millimeterpresist innlegg fra Christian Eriksen, som fant pannen til toppscorer Harry Kane. Forsøket gikk derimot like over målet til Petr Cech, som hadde grei kontroll på headingen.

– Bevegelsen er perfekt, men headingen er ikke det. Innlegget kunne også vært bedre, så det er ikke en sjanse Kane skal sette, sa Simen Stamsø Møller i pausen.

Etter en god Spurs-periode, kjempet bortelaget seg tilbake i kampen. Med fem minutter igjen av omgangen ladet Hector Bellerin skuddfoten. Avslutningen fra drøyt 18 meter gikk derimot et par meter over mål og til utspill for Hugo Lloris. Lagene gikk dermed målløse inn til pause etter en jevnspilt første omgang.

– En omgang med vanskelige arbeidsforhold for spissene, oppsummerte studio i pausen.

Smalt etter pause

Etter en sjansefattig første omgang, eksploderte Wembley like etter pause. Premier Leagues toppscorer Harry Kane gjorde som han har gjort så mange ganger før, være dødelig effektiv foran mål og stange hjemmelaget i føringen. Et ledermål som lignet mistenkelig mye på Kanes første mål mot Arsenal, da på White Hart Lane.

– Ligaen toppscorer fortsetter å produsere, kom det fra Øyvind Alsaker like etter målet.

Sekunder etter var Kane frampå igjen. Et fantastisk innlegg fra Eric Dier dalte ned i samme område og igjen stod briten riktig plassert, men en litt upresis heading hindret hans andre mål for ettermiddagen.

Arsenal var tydelig rystet og når kampens eneste målscorer fikk stå helt alene på 16 meter gikk det et sukk gjennom hele Wembley-publikumet. Volleyen gikk derimot midt på Cech og ut av farlig sone, men det var et bortelag som virkelig hang i tauene et kvarter ut i andre omgang.

Sjansebonanza

Etter 20 minutter med ren overkjøring fikk Arsenal trukket pusten og satt innpå både Alexander Lacazette og Alex Iwobi.

De røde fra London prøvde å ta tilbake initiativet i kampen, og spilte seg oppover i banen da Jack Wilshere forsøkte seg fra distanse. Skuddet hadde en god retning, men et tigersprang fra Lloris hindret utligning.

I det man følte at Arsenal hadde klart å komme seg etter Spurs-dominansen, skrudde de hvitkledde om og rullet opp det ene angrepet etter det andre. Både Dele Alli med en svak lobb alene med keeper og Kieran Trippier med volley på bakerste stolpe hadde begge muligheten til å øke ledelsen for hjemmelaget.

Med minutter igjen av overtiden ble innbytter Alexander Lacazette spilt igjennom alene med Hugo Lloris. Skrått på mål satt franskmannen avslutningen på utsiden av målet og sløste med det bort muligheten for ett poeng.

– En enorm sjanse for Lacazette. Dette var sjansen Arsenal skulle få, men franskmannen klarte ikke å finne nettmaskene. Skulle han prøvd chippen, spurte Øyvind Alsaker og Brede Hangeland seg etter situasjonen.

Den utrolige muligheten viste seg å bli den siste for bortelaget som, med Liverpool-seier mot Southampton i morgen, ville ligge hele ni poeng bak en mulig Champions League-plass.