SØLVGLIS: Marte Olsbu viste ingen nerver i OL-debuten.
SØLVGLIS: Marte Olsbu viste ingen nerver i OL-debuten. Foto: Åserud, Lise

Sølv for Marte Olsbu i fantastisk OL-debut

– Vi er stumme av beundring, sier TV 2s ekspert Johan Kaggestad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få reaksjoner i TV-stua!

Marte Olsbu hadde bare én bom i den kraftige vinden i Pyeongchang og gikk inn til sølv på sprinten i OL, kun slått av suverene Laura Dahlmeier fra Tyskland.

– Det er det største jeg har opplevd. I dag var jeg kjempenervøs fra start, men jeg måtte bare holde meg til planen. Være kald, og ikke tenke at det var OL. Jeg er så fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre et godt løp, så det er kjempestas, sier Olsbu til TV 2.

Lekene i Pyeongchang er Olsbus første.

– Vi er stumme av beundring. Det er imponerende. Hun gjorde det på en strålende måte. Hun hadde én bom på liggende, men det var ganske bra til å være Olsbu. Hun gikk feiende flott i sporet. Det er mer enn godkjent med sølv. Husk at vi bare har ett gull i skiskyting for kvinner, Tora Berger. Vi heiser flagget. Heia Froland, sier TV 2s ekspert Johan Kaggestad i TV-stua.

Nervepirrende sekundstrid
Olsbu var bare et drøyt sekund foran bronsevinner Veronika Vitkova fra Tsjekkia.

– Det var jo selvfølgelig litt nerver inn på stående, så jeg var veldig lettet da den siste blinken datt ned. Det var en del vind her, og vanskelig å skyte. Men jeg skjøt på skive 30 på stående, og det følte jeg at skjermet en del for vinden. Så jeg er veldig fornøyd med at jeg stilte meg så nære den veggen. Nå får jeg jo også en kjempegodt utgangspunkt på jaktstarten, sier Olsbu.

Tiril Eckhoff skuffet med en 24. plass, men gledet seg over lagvenninnen.

– Det var imponerende det hun fikk til i dag, og det er innmari kult å se at den harde jobben hennes endelig gir resultater. Det er veldig fortjent, og innmari kult å se at en av oss jentene får medalje. Det er en skikkelig opptur for hele laget, og at Marte viser hva vi er gode for, sier Eckhoff til TV 2.

– Det var veldig gøy. Hun gikk jo så tidlig, så det ble veldig lenge å vente og veldig spennende. Det er fantastisk at hun får ut potensialet sitt, og jeg håper hun koser seg ordentlig med sølvet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til TV 2.

Suveren tysker
Olsbu måtte ta én strafferunde etter den første skytingen, men plaffet ned alle blinkene på den stående serien og tok ledelsen. Dahlmeier var imidlertid fullstendig overlegen og vant med to fulle hus og 24 sekunder ned til Olsbu.

Dahlmeier jublet allerede da hun kom i mål.

– Hun økte med ti sekunder fra andre skyting til mål, sa Kaggestad.

– Dahlmeier jubler når hun kommer i mål. Hun vet at dette blir medalje og kanskje gull, sa TV 2s Kasper Wikestad i TV-stua på tv2.no.

Norske skuffelser
Tiril Eckhoff startet med tre bom på første skyting, og fulgte opp med en ny bom på stående. Det ble til slutt en skuffende 24. plass for Eckhoff.

Synnøve Solemdal måtte ut i tre strafferunder og gikk i mål 2.17,7 bak den tyske vinneren. Det holdt bare til en 50. plass.

Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 59. Hun skjøt to bom hver på liggende og stående.