BEDRE FORHOLD? Nord-Koreas leder Kim Jong-un har invitert Sør-Koreas leder Moon Jae-in til Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang.
BEDRE FORHOLD? Nord-Koreas leder Kim Jong-un har invitert Sør-Koreas leder Moon Jae-in til Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang. Foto: Jiji Press / AFP

Kim Jong-un inviterer Sør-Koreas president til Pyongyang

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har invitert Sør-Koreas leder Moon Jae-in til Pyongyang. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kim Jong-uns søster, som er i Sør-Korea i forbindelse med vinter-OL, spiste lørdag lunsj med Moon i presidentpalasset i Seoul.

Det var under dette møtet at hun på vegne av broren inviterte den sørkoreanske presidenten på offisielt besøk til Nord-Korea.

Ifølge invitasjonen er Nord-Koreas leder villig til å ta imot den sørkoreanske presidenten «snarest mulig», opplyser en talsmann for Moon.

Flere andre høytstående nordkoreanske tjenestemenn deltok også under lunsjen, som var det viktigste møtet mellom de to landene på mange år.

Sør-Koreas leder, Moon Jae-in. Foto: Reuters / Stringer
Sør-Koreas leder, Moon Jae-in. Foto: Reuters / Stringer

Moon har ytret et sterkt håp om at vinter-OL kunne bidra til å normalisere forholdet mellom Nord- og Sør-Korea.

Den nordkoreanske delegasjonen bestående av 22 personer ankom Sør-Korea fredag. Delegasjonen ledes av Nord-Koreas seremonielle overhode, 90 år gamle Kim Yong-nam. Han er den mest høytstående nordkoreanske tjenestemannen som har besøkt Sør-Korea siden Koreakrigen i 1950–53.

(©NTB)