Svenske til sykehus etter stygt fall

Ulykkesfuglen Måns Hedberg (24) landet på nakken i slopestylekvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se fallet i Sportsnyhetene øverst!

Det var nærmest et under at Måns Hedberg kunne stille til start i sitt første OL etter nakkebruddet han pådro seg i mars i fjor, men allerede i slopestyle-kvalifiseringen kan eventyret være over.

Den svenske 24-åringen landet stygt på det siste hoppet, og ble liggende i målområdet.

Flere av de norske utøverne løp da ut for å hjelpe svensken, som hylte av smerte. Arrangørene kom etterhvert på banen, og hjalp han ut av området.

De norske utøverne fortalte til TV 2 at Hedberg klaget på smerte i kjeven, og fryktet kjevebrudd.

– Han fikk en ordentlig smell mot hodet, men medisinsk går det ham helt greit. Han har en blødning i kjeven som gjør vondt, og har slått fliser av noen tenner. Det er ingen alvorlige skader, men vi kan ikke utelukke at han har en hjernerystelse, sa Sveriges OL-lege Jakob Swanberg etter en grundig sjekk på sykehuset, ifølge NTB.

Legen vil ikke utelukke at Hedberg kan konkurrere i Big air senere i OL, men om man konstaterer hjernerystelse er OL over for hans del.

– Jeg skjønner ikke hvordan det kunne skje, sa han til Aftonbladet like før han ble båret av gårde og kjørt til sykehus i ambulanse.

Ifølge Aftonbladet er trolig OL over for Hedberg.

Landslagssjef Jocke Hammar henviser overfor den svenske avisen til lege Swanberg, som sier at det ikke skal være snakk om en nye nakkeskade. Derimot bekrefter han også at Hedberg klaget på smerter i kjeven.

Den norske kvartetten Marcus Kleveland, Mons Røisland, Torgeir Bergrem og Ståle Sandbech tok seg til finalen i slopestylekvalifiseringen i OL lørdag.