DØD: Liam Miller, her i aksjon for Manchester United mot Manchester City, ble kun 36 år gammel.
DØD: Liam Miller, her i aksjon for Manchester United mot Manchester City, ble kun 36 år gammel. Foto: Paul Barker/AFP

Tidligere Premier League-spiller Liam Miller (36) er død

Den tidligere Manchester United- og Celtic-midtbanespilleren Liam Miller døde av kreft fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liam Miller er død, 36 år gammel.

Den tidligere Celtic-, Manchester United- og Sunderland-spilleren var diagnostisert med kreft i bukspyttkjertelen, skriver blant andre The Irish Times.

Den tidligere fotballspilleren fikk diagnosen så sent som i november i fjor.

Miller var regnet for å være et stort talent da Manchester United hentet ham fra Celtic som 23-åring sommeren 2004, og var av mange spådd å bli «den nye Roy Keane» på Old Trafford.

Den teknisk begavede midtbanespilleren fikk imidlertid aldri sitt ordentlige gjennombrudd i Premier League-klubben, og det ble med 22 kamper i alle turneringer (ni i Premier League) fordelt på to sesonger i Manchester. Den siste av de to var han også utlånt til Leeds på nivå to i engelsk fotball.

Hans tidligere klubb la lørdag ut en kondolanse på sin offisielle Twitter-profil.

– Manchester United er dypt sorgfulle etter å ha hørt om det tragiske dødsfallet til vår tidligere midtbanespiller Liam Miller. Vi uttrykker vår kondolanse to hans elskede i denne ekstremt vanskelige tiden, skriver de.

I stedet for å få gjennombruddet i rødt, forsvant han videre på en permanent overgang til Sunderland sommeren 2006, der nettopp hans tidligere lagkamerat Keane var blitt ansatt som ny manager.

I nord-øst spilte Miller en mer sentral rolle, og endte opp med en Premier League-karriere på totalt 36 kamper, hvorav de siste 27 altså kom i Sunderland-drakten.

Miller spilte i løpet av karrieren også 21 landskamper for Irland, og representerte i tillegg klubber som QPR og Hibernian, samt flere klubber i Australia.

Irens første seniorklubb Celtic var også blant dem som først var ute med kondolanser på Twitter natt til lørdag norsk tid.

– Alle i Celtic er triste over å høre at Liam Miller har forlatt oss. Våre tanker og bønner er hos hans familie og venner i denne tiden. Hvil i fred, Liam. You'll never walk alone, skriver den skotske storklubben.