I morgentimene lørdag starter den første OL-distansen i langrenn – kvinnenes 15 km skiathlon.

Charlotte Kalla og de svenske skiløperne har, ifølge Aftonbladet, klekket ut planen for hvordan de skal hamle opp med det norske laget:

Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga.

– I hvilke partier skal Norges løpere få dra?

– He he, vi får se... Det blir mest på den klassiske delen. Men skøytedelen er tøff. Der finnes det mange steder man kan dra ifra på, sier de svenske kvinnenes midlertidige trener, Johan Granath, til Aftonbladet.

Granath understreker at samtlige på laget kommer til å ha en individuell plan, men at de også kommer til å samarbeide for å slå Bjørgen og co.

– Har du en blågul drakt ved siden av deg, så skal du kanskje slippe henne inn. Du trenger ikke å gå i alle nærkamper om du har en blågul drakt ved siden av deg. Har vi sjansen til å hjelpe hverandre med å dra, skal vi fremfor alt gjør det, avslører treneren.

Svenskenes aller største håp, Charlotte Kalla, er ute etter revansje fra Sotsji-OL i 2014. Da måtte hun si tapt for Marit Bjørgen i spurten.

Hun spår en ny spurt lørdag morgen.

– Det var en ganske stor gruppe da vi gikk inn i Sotsji. Det var fire år siden – det er nok noen nye personer med der nå, men stammen kommer til å være den samme. Jeg håper jeg er en av dem, men det er veldig vanskelig å si hvordan løpet utvikler seg, sier Kalla.

Det svenske laget består av Kalla, Stina Nilsson, Anna Haag og Ebba Andersson.