– Alle andre managere avskrev ham

Suksesshistorien om Harry Kane kunne vært en helt annen om Tim Sherwood hadde lyttet til «alle» andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få gåsehud av Frode Gryttens Kane-hyllest i vinduet øverst!

I stedet valgte den tidligere Tottenham-sjefen å stole på egen dømmekraft ved å gi den nå 24 år gamle stjernespissen sjansen på førstelaget.

Se Spurs – Arsenal på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra 12.45!

Det har resultert i vanvittige 100 Premier League-scoringer på bare 141 kamper.

– Det er fantastisk, men for å være helt ærlig: Dette er som jeg forventet av ham. Han er så sterk mentalt og slutter aldri å utvikle seg. Så dette overrasker meg ikke i det hele tatt, sier Tim Sherwood til TV 2 Sporten.

Ble avskrevet

Historien om Kane kunne imidlertid vært helt annerledes. Som 8-åring ble han frigitt av Arsenal, og i tenårene var han på utlånsopphold i Norwich og Leicester. Der ble den unge gutten fra Walthamstow i England nærmest avskiltet.

– Men det at han har blitt vraket mange ganger, har han trolig kommet styrket ut av, tror Sherwood.

– Ingen av managerne jeg lånte ham ut til, trodde han kom til å bli god nok til å spille i Premier League. Og derfor var det ekstra viktig for meg å ikke lytte til hva folk sa, men heller stole på hva jeg så med mine egne øyne på trening hver dag. Jeg så at han vokste hver eneste dag og så hva han var kapabel til å utrette.

På utlån i Millwall fikk han i startfasen kjørt seg kraftig fra misfornøyde supportere. Men Kane hevet seg, endret fansens syn på ham og ble sågar kåret til årets unge spiller.

Men så gikk det tyngre. I Championship ble det totalt 15 kamper og bare to scoringer før han ble avskrevet og returnerte til Tottenham. Resten er historie.

– Mange managere gir ikke unge spillere sjansen. Men jeg hadde kjent Harry lenge og visste at han ikke kom til å skuffe meg. Jeg visste at han kom til å ofre alt, selv om han åpenbart hadde forbedringspotensial på mange områder, forteller Sherwood.

Måtte vrake stjernespillere

Nå er han en god allround-spiss; En lagspiller, sterk, har en liten djevel i seg, og avslutningsegenskapene hans med begge føtter er helt fantastiske.

– Kane kommer til å knuse alle rekorder dersom han blir i Premier League hele karrieren, spår Sherwood.

For å gi Kane sjansen, måtte stjernespillere med dyre prislapper vike plass. Den avgjørelsen er det ingen i Tottenham som har angret på i ettertid.

– Han var fra akademiet og konkurrerte mot Roberto Soldado og Emmanuel Adebayor. Men jeg var aldri i tvil om at det var det rette å gjøre. Kane var bedre på trening og både trengte og fortjente sjansen.

– For Harry betød det ekstremt mye. En spiller fra akademiet som får sjansen og en karriere som Harry Kane, vil blø klubbens farger dersom du kutter ham i to. Så mye betyr det.

Se Spurs – Arsenal på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra 12.45!