GULLFAVORTTER: Johannes Høsflot Klæbo, Maiken Caspersen Falla, Marcus Kleveland og Maren Lundby blir alle trukket frem som klare gullkandidater.
GULLFAVORTTER: Johannes Høsflot Klæbo, Maiken Caspersen Falla, Marcus Kleveland og Maren Lundby blir alle trukket frem som klare gullkandidater. Foto: Scanpix/TV 2 montasje

Spår tidenes gullrush

TV 2s panel har talt: Dette blir tidenes vinter-OL sett med norske øyne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidenes norske medaljefangst er i Lillehammer i 1994 og Sotsji i 2014. Begge ganger ble det 26 pallplasseringer.

Flest gull ble det i Salt Lake City i 2002, da Norge tok 13 gull og 25 medaljer totalt.

Medaljerekorden kommer til å slettes – med knusende margin – dersom TV 2s OL-panel får rett i deres spådommer, mens fire av fem er skråsikre på at også gullrekorden slettes.

PS: Hver dag i TV-stua følger vi de norske medaljehåpene og gir deg reaksjoner og ekspertvurderinger! Det ser du på TV2.no.

Christian Paasche: 14 gull, 36 medaljer

– Det er vel tett på 20 øvelser der Norge har én eller flere gullfavoritter. Nå vil jo ikke alle lykkes, men min magefølelse sier at det blir mye norsk jubel de neste 16 dagene. 36 medaljer til lille Norge høres jo helt vilt ut, men det er på ingen måte urealistisk, mener Paasche.

Jesper Mathisen: 14 gull, 33 medaljer

– Norge kommer til å ha sitt beste OL, så her er det bare til å glede seg. Tyskland er den nasjonen vi må kjempe mot med tanke på å vinne flest gull, men det skal være rimelig greit å slå dem også. De neste ukene skal vi få lov til å føle oss som verdens beste idrettsnasjon, spår Mathisen, før han legger til med det sikreste gullkortet:

– Klæbo på sprinten. Han vinner selv med fall.

Kasper Wikestad: 12 gull, 33 medaljer

– Jeg tror det blir et fantastisk mesterskap, men kanskje litt nesten for et par av dem som er med. Det er veldig sjelden man får full klaff hos alle, påpeker Wikestad.

– Min personlige favoritt er Marcus Kleveland – se opp! Han kommer til å vinne gull. Han har både triks, og er så stødig i utførelsen av dem, at det nesten bare er en skade som kan hindre ham fra å vinne. Han er et fysisk unikum.

– I tillegg har man jo Maren Lundby. Hun er en ren nytelse å se i hoppbakken for tiden. Når man først er inne på hopp, så vinner guttene lagkonkurransen. Dette burde bli en fest, spår TV 2s kommentator.

Marius Skjelbæk: 14 gull, 31 medaljer

– Vi er gullfavoritter i rundt 20 øvelser. Vi kommer aldri til å ta gull i samtlige, men jeg tror det slår til i litt over halvparten, sier Skjelbæk, og tror gull på kvinnestafetten i langrenn er det aller sikreste kortet:

– Vi smurte oss bort i Sotsji, men nå må vi bortimot miste alle skiene i OL om det ikke skal bli gull der. Sannsynligheten for at vi vinner er så stor at det nesten ikke er spillbart.

– Også hører det med til historien at veldig mange av de beste russerne er utestengt, som øker sjansene for gull hvert fall i langrenn og skiskyting. Vi var kanskje favoritter i utgangspunktet, men det gjør at sjansene stiger betraktelig.

Johan Kaggestad: 17 gull, 35 medaljer

Det er i langrenn, og særlig på kvinnesiden, Kaggestad tror Norge kommer til å dominere.

– Maiken Caspersen Falla er gullfavoritt på sprinten. På 10 kilometer fristil har vi flere gullfavoritter, men jeg tror Charlotte Kalla tar gull. Jeg har mest tro på Marit Bjørgen her. På 15 kilometer skiathlon tror jeg Norge tar gull og én medalje. På tremilen tror jeg vi tar alle medaljene. Stafetten og lagsprinten vinner også Norge, sier Kaggestad, før han vurderer herrenes sjanser:

– På herrenes sprint tror jeg Johannes Høsflot Klæbo tar gull. På lagsprinten tror jeg også Norge tar gull. På 15 kilometer fristil tror jeg vi tar én medalje. På 30 kilometer med skibytte tror jeg vi tar en medalje med Klæbo. På femmilen har jeg troen på to medaljer til Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby. Stafetten tar Norge gull på, og understreker at Norge blant annet har klare medaljekandidater i hopp, skiskyting, snowboard og alpint.

PS: Hver dag i TV-stua følger vi de norske medaljehåpene og gir deg reaksjoner og ekspertvurderinger! Det ser du på TV2.no.

Slik blir den første OL-helgen

Allerede den første helgen kommer flere, norske gullsjanser. Deriblant skiathlon for kvinner og menn, hoppguttene i normalbakke, sprint i skiskyting og alpintherrenes utfor.

For komplett OL-program, se TV 2s livesenter!

Lørdag:

Klokken 08.15: Skiathlon, kvinner

Klokken 12.15: Skiskyting sprint, kvinner

Klokken 13.35: Hopp normalbakke, herrer

Søndag:

Klokken 02.00: Snowboard slopestyle finale, herrer

Klokken 03.00: Utfor, herrer

Klokken 07.15: Skiathlon, herrer

Klokken 08.00: Skøyer 5000m, herrer

Klokken 12.15: Skiskyting sprint, herrer

Klokken 13.00: Finale kulekjøring, kvinner

PS: Hver dag i TV-stua følger vi de norske medaljehåpene og gir deg reaksjoner og ekspertvurderinger! Det ser du på TV2.no.