MØTE: To dager etter skytingen på Holmlia møttes sogneprest Silje Kivle Andreassen og politisjef John Roger Lund for å prate om utfordringene bydelen står ovenfor.
MØTE: To dager etter skytingen på Holmlia møttes sogneprest Silje Kivle Andreassen og politisjef John Roger Lund for å prate om utfordringene bydelen står ovenfor. Foto: Mari Linge Five

Sogneprest krever svar etter nok en dramatisk voldsepisode

Holmlia har vært preget av en rekke dramatiske hendelser den siste tiden. Nå krever sogneprest Silje Kivle Andreassen tiltak for å forbedre situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HOLMLIA (TV 2): Onsdag 7. februar meldte politiet om skyting på Ravnkroken/Ravnåsveien på Holmlia i Oslo.

I en kronikk på NRK Ytring publisert dagen etter den dramatiske skytehendelsen, krever sogneprest i Holmlia menighet Silje Kivle Andreassen at politi og politikere må satse på bydelen slik de lovet under et folkemøte i høst.

Invitasjon

Da sa byrådsleder Raymond Johansen at Stortinget skulle bevilge 30 millioner til politiet i området. Nå etterlyser presten pengene, og inviterer Johansen og politisjef John Roger Lund tilbake til Holmlia.

BEMANNING: Etter skyteepisoden på onsdag har politiet plassert en politivogn i sentrum slik at folk kan komme å prate hvis de har behov for det.
BEMANNING: Etter skyteepisoden på onsdag har politiet plassert en politivogn i sentrum slik at folk kan komme å prate hvis de har behov for det. Foto: Mari Linge Five

– De prøvde å fortelle oss at de hører hva vi sier, og at Holmlia og hele bydelen har flere utfordringer. Når situasjonen ikke har blitt noe bedre, men heller verre så er det naturlig at vi møtes igjen, sier den engasjerte presten til TV 2.

Overrasket

Etter flere dramatiske hendelser på kort tid mener hun beboerne trenger å få høre fra politiet om de skal være redde eller ikke. Da Andreassen fant ut at de 30 millionene som ble lovet på folkemøte enda ikke er kommet frem, ble hun overrasket.

– I høst opplevde jeg at de sto litt på tærne og var klar for å gi de midlene. Dette er ikke gjort, og det er veldig rart. Derfor er det på sin plass at de som var her i høst kan komme å gi noen svar, sier presten.

Engasjement

TV 2 tok kontakt med politisjef John Roger Lund og ordnet et møte mellom de to. Han setter stor pris på engasjementet fra presten og resten av beboerne på Holmlia.

– Det aller viktigste for oss er å gjøre folk klar over at erfaringsvis så rammer ikke disse hendelsene tredjepersoner. Derfor mener vi det er trygt å bo på Holmlia, men vi liker naturligvis ikke det som skjer her akkurat nå, sier politisjefen.

Politiet opplyser at det vil ta tid å stabilisere situasjonen. Siden jul har de vært ute med mye sivilpoliti for å kartlegge utfordringene bydelen står ovenfor.

Langsiktig

– Det foregår en tung etterforskning på knivstikkingen og skytingen, men politiet har ikke mulighet å være tilstede overalt til enhver tid. Dette handler i stor grad om langsiktig jobbing, og vi kommer til å være tilgjengelig for beboerne på Holmlia fremover, forsikrer politisjefen.

Silje Kivle Andreassen stoler på politiet, og hun er ikke redd. Hun håper de dramatiske hendelsene den siste tiden ikke skal legge en demper på det store engasjementet som ligger i bydelen.

– Holmlia er et så utrolig fint sted, og det er så mange fine folk som bor her, sier Andreassen.

Politiet påpeker at de har respekt for den usikkerheten som oppstår når det skytes i nærområdet, men at de gjør alt de kan for å forhindre nye hendelser.

– Hver enkelt medborger her ute har et veldig varmt hjerte for Holmlia, og stort sett alle vil at det skal være et flott sted å bo. Vi håper de kan ha forståelse for hvordan vi jobber og at vi er nødt til å jobbe langsiktig, avslutter politisjef Lund.