Fikk seks kampers suspensjon for dette

Josh Soares har fått sin straff etter den stygge albuetaklingen på Vålerengas Jonas Oppøyen.

Josh Soares har får seks kampers karantene etter albuetaklingen på VIF-spiller Jonas Oppøyen. Det bekrefter disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund.

Dermed kan kanadieren ha spilt sin siste kamp i Oilers-drakt. Det gjenstår kun to kamper av grunnspillet i GET-ligaen.

Det var i oppgjøret mellom Stavanger Oilers og Vålerenga i GET-ligaen at det smalt.

Hjemmelagets Josh Soares gikk etter Vålerengas Jonas Oppøyen og plantet albuen i hoderegionen på VIF-spilleren. Oppøyen gikk rett i isen og ble liggende, mens Soares fikk marsjordre.

Se taklingen i videovinduet øverst!

Det fikk TV 2s ekspertkommentator Eirik Follestad til å reagere.

– Den er stygg. Han setter ut albuen og planter den rett i hodet. Bare til å gå rett i garderoben, takk for i dag og mange kampers utestengelse. Det er ikke noe å diskutere. Man ser at han går etter VIF-spilleren.

– Den sitter midt i hodet, det er ikke ålreit i det hele tatt. Det er dette vi har snakket om så mange ganger at vi skal ha bort fra norsk hockey, sa Follestad.

«Selv om Oppøyen vurderes som taklingsbar er dette en takling Soares må bære hele ansvaret for. Det skal ikke måtte forventes at spillere utfører denne type taklinger, i denne type situasjoner, uansett resultat. Taklingen utsetter motspiller for meget stor skaderisiko og er uønsket i ishockey. Det vurderes som skjerpende at Soares i sesongen 2016 2017 er dømt for samme forseelse, står det i Ishockeyforbundets begrunnelse.»