Gry og Harald (71) frykter hevnoppgjør på Holmlia

– Jeg hørte høye smell og det lignet på skudd, men jeg turte ikke gå ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HOLMLIA (TV 2): Det forteller Gry Mikalsen om de dramatiske minuttene etter at en mann ble skutt på Holmlia onsdag kveld.

Da Gry kom tilbake etter en kort tur med hunden Banjo ble hun stoppet av politiet.

– Jeg måtte stå stille en stund, men etter hvert fikk jeg gå tilbake til leiligheten og da låste jeg døra med en gang, forteller hun til TV 2.

Ektemannen Harald Mikalsen kom hjem like etter. Han beskriver synet som møtte han som uvirkelig.

– Jeg har aldri sett så mye politi før. Det var nesten amerikanske tilstander, forteller Harald Mikalsen.

Hevnoppgjør

Den siste tiden har Holmlia vært preget av flere dramatiske hendelser. I juli døde en 16 år gammel gutt etter en voldsepisode i skoletiden. I oktober ble en mann kritisk skadd etter å ha blitt skutt, i januar ble to personer knivstukket og senest på onsdag denne uken ble enda en mann skutt. De to siste hendelsene fant sted i nøyaktig samme gate. Voldsutviklingen bekymrer Gry og Helge Mikalsen.

– Det er helt sykt. Før i tiden var det snakk om å gi hverandre en ørefik, men nå begynner de å bruke våpen. Vi vet ikke hva som skjer, men vi frykter det kan være snakk om et hevnoppgjør, forklarer ekteparet.

Benjamin-drapet

Den siste tidens dramatiske hendelser får ekteparet til å tenke tilbake til 2001 da 15 år gamle Benjamin ble knivstukket og drept i det som skal ha vært et rasistisk motivert drap.

– Jeg pratet med han dagen før han ble drept, og han var en kjempehyggelig gutt. Vi sto og pratet om hunden min, og da sa jeg at jeg håpet vi kunne prate mer i morgen, men slik ble det ikke. Det var veldig trist, og det er ikke noe man forventer å oppleve, sier Gry Mikalsen.

Feil inntrykk

Ekteparet synes det er trist at voldshandlingene danner inntrykket folk har av Holmlia. De forteller at bydelen er et fantastisk sted å bo, og at stort sett så legger de ikke merke til den siste tidens dramatiske hendelser.

– Man får jo bare håpe at det er et engangstilfelle, og at det blir rolig etter det. Jeg håper de finner et annet sted å skyte og sloss på i stedet for i nabolaget vårt. Generelt er dette et veldig flott sted å bo, og man må ikke gå rundt å si at det ikke går an å bo her, det er bare tull, sier ekteparet Mikalsen til TV 2.