Huset i Brumunddal hvor politiet mener at Janne Jemtland ble drept. Hennes ektemann er siktet for drapet, men erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Huset i Brumunddal hvor politiet mener at Janne Jemtland ble drept. Hennes ektemann er siktet for drapet, men erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Ektemannen til Janne (36) godtar videre fengsling

Ektemannen til drepte Janne Jemtland (36) nekter fortsatt skyld, men godtar videre fengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ektemannen, som er siktet for å ha skutt og drept Janne Jemtland utenfor huset deres ved Brumunddal, godtar videre fengsling i fire uker. Det bekrefter en av forsvarerne hans, Christian Flemmen Johansen overfor TV 2.

Den siktede har de siste ukene vært gjennom lange avhør og etterforskningen pågår fortsatt for fullt.

Nekter for forsettelig drap

I følge forsvareren nekter han fortsatt straffskyld for forsettelig drap. Politiet har tidligere opplyst at han knytter seg til situasjonen men hevder dødsfallet skyldes et uhell.

– Årsaken til at han godtar videre fengsling er at han ønsker å la politiet få arbeidsro og få opplyst saken på en god måte, sier forsvarer Flemmen Johansen.

– Kan du si noe om forklaringen hans om at dødsfallet skyldes et uhell?

– Nei, vi kan ikke kommentere forklaringene hans.

Fengslingen av ektemannen går ut mandag førstkommende. Og siden han godtar fortsatt varetekt vil tingretten på Hamar fatte beslutningen uten at den siktede må møte.

Drapsvåpenet ikke funnet

Politiet opplyste i forrige uke at de mener Janne Jemtland ble skutt med et håndvåpen og at drapsvåpenet ikke var funnet.

– Vi mener Janne ble drept på eiendommen. Det er klart at blodsporene inneholder snø og blod som har blitt plassert der, sa politiadvokat Andre Lillehovde van der Eynden under pressekonferansen.