FILE PHOTO: Norway's Petter Northug reacts after winning the men's cross country 50 km mass start classic race at the Nordic World Ski Championships in Falun March 1, 2015. Ê REUTERS/Kai Pfaffenbach/File photo
FILE PHOTO: Norway's Petter Northug reacts after winning the men's cross country 50 km mass start classic race at the Nordic World Ski Championships in Falun March 1, 2015. Ê REUTERS/Kai Pfaffenbach/File photo Foto: Kai Pfaffenbach

Ingen nekrolog - ennå

OL-ilden er tent, men han som ikke er med stjeler overskriftene!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
OL: Ernst Lersveen er på plass i Pyeongchang. Foto: TV 2.
OL: Ernst Lersveen er på plass i Pyeongchang. Foto: TV 2.

På OLs åpningsdag kommer meldingen: Petter Northug jr gir seg for sesongen. Før den egentlig har kommet igang for skikongen.

Er dette et farvel med en legende? Jeg frykter det.

Frykter fordi Northug i over ti år har levert store idrettsprestasjoner og i like lang tid vært en underholder. Vi i media liker folk som "snakker i overskrifter", vi synes det er spennende med det som ikke er forutsigbart. Derfor har Petter Northug jr vært en velsignelse for oss.

Petter Northug jr fikk seg nok en mental knekk da han ikke fikk gå Tour de Ski. Det var viktig for han med med tanke på å komme i form til OL. Derfor tror jeg at Petter Northug hverken ble forbannet eller sur, han ble såret, han opplevde at skiledelsen ikke hadde tillit til han. Da mistet Northug, slik jeg tolker situasjonen, mye av gleden og motivasjon med det å gå langrenn.

Er det mulig å komme tilbake etter et par tunge sesonger, og så på toppen avbryte årets sesong nå? Det blir ikke enkelt: Northug har oppnådd alt, er kanskje litt mett både resultatmessig og mentalt. Han har hatt en lang karriere, er 32 år og han vet alt om hva som kreves for å vinne - og noe annet betyr ikke noe for han.

Jeg har såpass respekt for Petter Northug jr., både som skiløper og menneske så jeg velger å vente med nekrologen over skikarrieren til han selv sier at det er over.

Hva tror du? Jeg hører gjerne fra deg.