Overfor VG bekrefter Stig Rune Kveen at Petter Northug (32) ikke kommer til å gå verdenscup denne sesongen.

– Han ønsker det ikke. Han har kommet i gang med trening igjen og trener lystbetont. Rett og slett for å finne tilbake til motivasjonen og skigleden til å gyve løs videre. Så nå ønsker han å ta et steg tilbake og finne tilbake motivasjonen, sier Kveen til avisen.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til TV 2 at han ikke var klar over Northugs avgjørelse.

– Vi har ikke hatt kontakt med Petter i det siste.

– Hva tenker du om at han dropper verdenscupen resten av sesongen?

– Det var ukjent for oss.

Sesongen har vært et eneste stort mareritt for Northug. Deltakelse på prologen under verdenscuprennet på Lillehammer er det eneste møtet Northug har med det øverste nivået. Der klarte han ikke å ta seg videre til kvartfinalen.

32-åringen fikk ikke lov til å gå Tour de Ski, og måtte melde forfall til uttaksrennene til OL grunnet sykdom. Mosbyggen er nå friskmeldt, men de mange nederlagene har tæret på motivasjonen. Nå kan det bli en kamp for å komme seg inn på landslaget neste sesong - om det i hele tatt blir en neste sesong.

– Det får man komme tilbake til. Om Petter skal ha en sesong til eller ikke - og om han er aktuell for landslag eller ikke - er for tidlig å si, sier Kveen.

Northug kan komme til å stile opp i turrenn utover våren og kanskje del to av NM.

Etter OL i Sør-Korea gjenstår verdenscuphelgen i Lahti, sprinten i Drammen, Kollen-helgen og sesongavslutningen i Falun.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Kveen for en kommentar!