Finansministeren ble kåret til årets homobestevenn under GayGalla 2018 på Chateau Neuf i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Finansministeren ble kåret til årets homobestevenn under GayGalla 2018 på Chateau Neuf i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Siv Jensen med homo-erkjennelse:

– Frp har vært for strenge i homopolitikken

Siv Jensen sier Frp har hatt en for streng homopolitikk. Selv har hun alltid vært for at homofile skal få gifte seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er veldig glad for at mange i Frp har erkjent at vi har vært litt i overkant strenge tidligere, sier partileder Siv Jensen.

Personlig har Frp-lederen alltid vært for at homofile skal få lov til å inngå ekteskap, men har som tillitsvalgt i Frp valgt å være lojal mot partiets politikk.

– Som partileder skal du forvalte de vedtak som partiet til enhver tid har, hvis ikke så hadde jeg ikke gjort jobben min.

Det har resultert i at Siv Jensen stemte nei, da den kjønnsnøytrale ekteskapsloven ble vedtatt i Stortinget.

Stemte nei til bestevennens ekteskap

I 2010 fikk Siv Jensen kritikk for at hun som partileder ville oppheve ekteskapet, som bestevennen og dragartisten Terje Schrøder inngikk med sin Paolo.

I TV 2 -programmet SNAKK med Linn Wiik denne uken stiller Siv Jensen opp med sin homofile bestevenn.

– Jeg har alltid vært stolt av det Terje har gjort,og ihvertfall ikke skammet meg over det. Jeg har aldri vært redd for å vise meg med ham, hverken i drag eller i vanlige klær.

– Du har ledet et parti som ikke ikke alltid har hatt den mest homovennlige politikken. Har det vært vanskelig når du selv har vært for homofilt ekteskap?

– Nei, sånn er det å være partileder. Men jeg er veldig komfortabel med at vi har hatt en god utvikling de senere årene, sier Jensen som er tydelig fornøyd med at Frp har snudd i synet på homofiles rettigheter til å gifte seg og til å adoptere barn.

Siv Jensen og Terje Schrøder i bryllupsvals, da sistnevnte giftet seg i 2010.
Siv Jensen og Terje Schrøder i bryllupsvals, da sistnevnte giftet seg i 2010. Foto: Tor Lindseth

– Det er veldig mange i Frp i dag som har en homofil legning. De skal føle seg velkommne i partiet, slår Jensen fast.

Glad for homo-pris

I TV 2-programmet kommenterer Siv Jensen også kritikken som har kommet etter at hun lørdag mottok prisen «årets homovenn» på Gaygallaen.

– Jeg ble veldig glad for å få den.

Flere profilerte homofile har kritisert tildelingen, fordi Fremskrittspartiet har en historie med lite homo-vennlig politikk.

Jensen sier de som kjenner henne vet at hun ikke bryr seg om hva slags legning folk har.

– Det er alltid noen som synes at det ikke er fortjent. Jeg ble veldig beæret, jeg syntes det var veldig hyggelig, og satt veldig pris på det.