DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Sam Allardyce og Roy Hodgson har surnet. Her står de på sidelinjen som henholdsvis Blackburn og Liverpool-managere tilbake i 2010.
DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Sam Allardyce og Roy Hodgson har surnet. Her står de på sidelinjen som henholdsvis Blackburn og Liverpool-managere tilbake i 2010. Foto: Ian Kington

– Det er altfor sent med en unnskyldning

Roy Hodgson (70) har ikke glemt Sam Allardyces (63) kommentarer om ham, og avslører at han aldri har fått noen unnskyldning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag drar Alexander Sørloths Crystal Palace til Merseyside for å møte Everton.

Det betyr også et møte mellom de to lags managere, Sam Allardyce og Roy Hodgson.

De to veteran-managerne var tidligere gode venner, men forholdet surnet da Allardyce ble fanget på skjult kamera mens han fornærmet den nåværende Palace-manageren.

I september 2016 ble «Big Sam» filmet i skjul mens ga råd om hvordan man unngikk overgangsreglene, i bytte mot at han selv skulle motta 4,2 millioner.

På klippet kunne man også høre hvordan den daværende England-treneren latterliggjorde sin forgjenger Roy Hodgson med å kalle ham «Woy» og melde at Hodgson ikke kunne bli brukt som foredragsholder fordi «han vil få alle til å sovne, han har ikke personligheten som trengs.»

Den nåværende Everton-manager kom også med utilslørt kritikk av Hodgsons jobb som England-manager.

Avsløringen kostet som kjent Allardyce England-jobben, og i en pressemelding kom 63-åringen med en offentlig, om enn, generell beklagelse.

På torsdagens pressekonferanse avslørte Hodgson at kommentarene langt ifra var glemt.

– Om det plaget meg? Liker du å bli fornærmet?

– Jeg var ikke søvnløs på grunn av det. Forholdet vårt var bra, nå forventer jeg at det er mindre bra, sa Hodgson og avviste samtidig at han hadde fått en personlig beklagelse fra sin tidligere venn.

– Nei. Det er altfor sent. Det er ferdig, det tilhører fortiden.

Allardyce selv skal imidlertid være klar for å snakke ut med sin manager-kollega.

– Forhåpentligvis får jeg snakket med ham under kampen. Mye har skjedd siden den uheldige hendelsen. Jeg prøvde å ringe Hodgson en gang, men jeg kom ikke gjennom.

– Jeg beklaget aldri personlig fordi jeg ikke fikk tak i ham. Hvis man skal gjøre noe sånt så foretrekker jeg at man gjør det privat, men jeg fikk aldri muligheten.

Sørloth-debut?

Hodgson kommenterte også Alexander Sørloths debut-sjanser på pressekonferansen.

– Alexander Sørloth er definitivt klar for å spille, og vil definitivt være i troppen igjen denne helgen, sier Roy Hodgson under dagens pressekonferanse.

Mot Everton kommer Crystal Palace til å være uten et fast alternativ i angrepsrekken, noe som øker sjansene for spilletid betraktelig.

Wilfried Zaha, som denne sesongen har spilt som både ving og spiss, er ventet å være ute i en måned med en kneskade.

Lørdag 16.00 kan du se den potensielle Sørloth-debuten direkte på TV 2 Sport Premium og Sumo!