DØMT: Ekskjæresten til Cecilie er dømt for drapsforsøk, etter at han knivstakk henne minst 21 ganger.
DØMT: Ekskjæresten til Cecilie er dømt for drapsforsøk, etter at han knivstakk henne minst 21 ganger. Foto: Privat

cecilie ble knivstukket 46 ganger:

Eksen dømt til seks års fengsel: – Jeg venter bare på at han skal slå meg ihjel

En dansk mann er dømt for drapsforsøk etter å ha knivstukket eks-kjæresten minst 46 ganger med parets tre måneder gammel datter tilstede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble en 37 år gammel mann dømt til seks års fengsel for drapsforsøk på sin ekskjæreste, Cecilie Danris (25), melder Ekstrabladet.

Det tidligere paret har en tolv måneder gammel datter sammen, som var tilstede under drapsforsøket.

Mannen er dømt for å knivstukket Cecilie 46 ganger, ifølge danske TV 2.

– Det er nok aldri noe som vil være lang nok tid for meg. Jeg går bare og venter på at han skal slå meg ihjel når han kommer ut igjen, sier Cecilie Danris til danske TV 2.

For kort straff

Danris mener påtalemyndighetenes straff er altfor kort. Det var offerets mor og søster som var tilstede under domsavsigelsen på torsdag.

De reiste så til Cecilie Danris for å fortelle hva straffen ble.

– Jeg er bare redd for at han skal komme etter meg igjen. Jeg har allerede begynt å planlegge hvor jeg skal flykte, sier Danris.

Aktor i saken Jacob Buch-Jepsen sier påtalemyndighetene er fornøyd med dommen og det faktum at jurymedlemmene fant ham skyldig i drapsforsøk.

– Med hensyn til straffeutmålingen så er vi videre tilfreds med seks års fengsel, som er det helt klare utgangspunktet i saker som omhandler drapsforsøk, sier aktoren til danske TV 2.

Datteren tilstede

Det var 24. mai 2017 at mannen tok seg inn i eksens leilighet ved å sparke inn døren. Danris mor var tilstede under voldshendelsen og har forklart at mannen nesten tråkket på barnebarnet mens han knivstakk datteren hennes.

– Jeg sto like ved dem da han stakk henne med kniven. Jeg holdt fast i den ene armen hans og forsøkte å få ham vekk fra min datter. Øynene hans var helt sorte, og han sa ingenting, sa moren da hun vitnet i retten.

Danris hadde i forkant ringt moren sin fordi hun mente hun hadde sett ekskjæresten titte inn gjennom brevsprekken til leiligheten. Det var like etter moren ankom leiligheten at den dømte mannen hadde sparket inn døren og gått til angrep.

– Blodet sprutet opp på veggene mens han knivstakk henne, og det kom også blod på buksene og sokkene til barnebarnet mitt.

Ville brukt større kniv

Mannen har erkjent tiltalen om grov vold, men nekter straffeskyld for drapsforsøk.

I tiltalen står det at Danris har pådratt seg alvorlige skader i halsen, armhulen, overarmen, på hendene og flere steder i brystet. I tillegg hadde de 46 knivstikkene påført omfattende skader i tolvfingertarmen, bukspyttkjertelen, milten og begge lungene, som resulterte i at begge lungene klappet sammen.

Den dømte 37-åringen forklarte at han ikke ønsket å drepe kvinnen. Han brukte en medbragt urtekniv for å påføre skadene, men sier han ville hentet en større kniv på kjøkkenet om hensikten var å drepe.

Følte seg usikker

Mannen fortalte i retten at han tok med kniven fordi han følte seg usikker. Paret skal ha hatt en turbulent forhold, og kvinnen skal blant annet ha kalt mannen pedofil på Facebook etter forholdet tok slutt.

Mannen hadde tatt seg til leiligheten for å snakke om det tidligere parets forhold og anklagene på Facebook. Han har også forklart til retten at han sluttet å stikke Danris da hun sa unnskyld.

Han fortalte i retten at han ønsket å straffe kvinnen for den smerten hun pådro han rundt anklagene på Facebook og deres uenigheter om foreldreretten rundt deres felles datter.