NORGES STØRSTE GULLHÅP: Johannes Høsflot Klæbo har herjet i verdenscupen denne sesongen. Nå skal sensasjonen levere på den store scenen i Pyeongchang.
NORGES STØRSTE GULLHÅP: Johannes Høsflot Klæbo har herjet i verdenscupen denne sesongen. Nå skal sensasjonen levere på den store scenen i Pyeongchang. Foto: Åserud, Lise

Treneren tror på gullrush for OL-debutant Klæbo

– Du pleier å ha bra teft, sier landslagstrener Tor-Arne Hetland når han hører TV 2s tips om fire gull til Johannes Høsflot Klæbo.

– Alle må gå fort før oppløpet, for alle vet at der er Johannes vond å slå, fortsetter landslagstreneren.

Han smiler lurt når TV 2 "lekser opp": gull til Klæbo på 30 kilometeren, gull til Klæbo på sprinten og tillegg sikrer han gull til Norge både på lagsprinten og stafetten.

Heller ikke vanligvis så selvsikre Martin Johnsrud Sundby demper forventingene til 21-årige Klæbo.

– Jeg tror ikke vi norske løperne skal tenke for mye taktikk, utlendingene kommer nok til å sette fart. Det gjør de selvsagt fordi vi har Johannes på laget.

– Og hva sier den 21-år gamle OL-debutanten til å være skyhøy favoritt på OLs tremil. Det er jo en litt absurd situasjon?

– Ja, enig med deg. Jeg har jo bare gått en 30 kilometer tidligere. Jeg frykter at det kan bli en brutal OL-debut for meg, men jeg skal henge på så lenge jeg orker.

– Gull?

– Det hadde selvsagt gjort seg. Jeg vet at muligheten er der, men det er ikke bare å hente gull. At jeg får gå 30 kilometer er en bonus for meg som er en litt sprintertype. Jeg gru-gleder meg, sier Johannes Høsflot Klæbo.