– Nå er det 25 prosent sjanse for OL-gull

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien avgjorde en jevn kamp mot verdensmester Sveits i mixed double-curling med 6-5 og tok dermed sin tredje seier i vinter-OL.

Sportsnyhetene øverst i vinduet: Se det komiske fallet fra oppgjøret mot Sør-Korea tidligere på natten!

Med det tok de et langt steg mot sluttspillet.

Det ble en herlig revansj over sveitsiske Martin Rios og Jenny Perret, som sendte den norske duoen ut av VM i Canada i fjor med 8-4-seier i kvartfinalen. Sveitserne gikk hele veien i det mesterskapet og slo Canada i finalen.

Sveits' har faktisk vunnet seks av ti verdensmesterskap i mixed double curling og har vært en ledende nasjon siden grenen fikk VM-status i 2008.

– 25 prosent sjanse på å ta det gullet

– De er jo regjerende verdensmestere, så det føles godt å slå de. Det er disse kampene man må vinne for å komme til et sluttspill, sa Skaslien til TV 2 og flere norske media.

– Er det nå mulig å gå hele veien og ta gullet?

– Vi har 25 prosent sjanse på å ta det gullet. Men det er mange kamper igjen. Og noen av de er kritiske på den måten av de ikke må tapes. Det er flere om benet! Det er fire lag som er ganske like, sa Nedregotten, og siktet da til Norge, Sveits, Canada og OAR.

Norge har på sin side bronse fra 2015 som sitt beste VM-resultat. Mixed double curling er på OL-programmet for første gang.

Sikret klar ledelse
Sveits fikk den beste starten i fredagens kamp med 1-0 i første omgang etter at Norge hadde bommet med sin siste stein. Men i annen omgang slo den norske duoen kraftig tilbake.

Nedregotten/Skaslien spilte svært bra, og sveitserne maktet ikke å slå ut de norske steinene. Omgangen endte 3-0 i norsk favør.

Den tredje omgangen ble av det dramatiske slaget. Norge lå lenge med beste stein og satte opp guard på guard. Sveitserne klarte med siste stein å dytte ut den norske bestesteinen, men Norge vant likevel 1-0 med et par centimeters margin.

Sveitsisk comeback
I fjerde omgang var det Sveits' Martin Rios tur til å briljere. Han valgte en svært smart manøver da han gikk til høyre med siste stein, klinket ut Norges beste stein og sikret omgangsseieren med 2-0.

Norge fikk sjansen med siste stein mot en vanskelig stilling i femte omgang. Der lyktes ikke Nedregotten, og dermed sto det 4-4 etter sveitsisk ettpoengsseier i omgang.

Fordelen av siste stein skulle derimot gjøre seg gjeldende i neste omgang. Ingen klarte å etablere et skikkelig overtak, og da kunne Norge kontrollere inn omgangsseieren og 5-4-ledelse med avgjørende stein.

Avgjorde
I den sjuende og nest siste omgangen ville Sveits forsøke å vinne med minst to poeng, ettersom Norge da ville få fordel av siste stein i den avgjørende omgangen.

Sveitserne hadde overtaket gjennom omgangen, men nordmennene spilte godt nok til at motstanderen bare klarte å vinne med én stein. Dermed sto det 5-5 før åttende omgang.

Den avgjørende omgangen ble akkurat så spennende som publikum i Gangneung Curling Centre kunne håpe på. Sveitserne startet bra og fikk lagt to guarder foran bestesteinen. En sterk manøver av Nedregotten med tredje siste stein avgjorde langt på vei kampen, og Norge kunne kontrollere inn en knepen og svært sterk seier.

Norge har tidligere i VM slått Canada og Sør-Korea, mens det ble tap mot OAR, som består av russiske utøvere. Dermed er Norge likt med Canada, OAR og Sveits med tre seirer og ett tap.

Mer innhold fra TV 2