PÅ JAKT ETTER GULL: Johannes Thingnes Bø regnes sammen med Martin Fourcade som den største favoritten til gullmedaljene i skiskyting. Her sammen med sprintlaget bestående av Emil Hegle Svendsen, Erlend Bjøntegaard og bror Tarjei Bø.
PÅ JAKT ETTER GULL: Johannes Thingnes Bø regnes sammen med Martin Fourcade som den største favoritten til gullmedaljene i skiskyting. Her sammen med sprintlaget bestående av Emil Hegle Svendsen, Erlend Bjøntegaard og bror Tarjei Bø. Foto: Poppe, Cornelius

– Vil ikke være noe dårligere enn Klæbo

Johannes Thingnes Bø er selvsikker før OL-starten. Stryningen er skråsikker på at navnebroren Johannes Høsflot Klæbo kommer til å "sope" med seg gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Johannes (Høsflot) Klæbo er helt rå på ski, altså. Jeg er sikker på at han vinner sprinten, så tar Norge både lagsprint og stafett, og der er jo han på laget. Han drar hjem med mange medaljer herfra, sier Johannes Thingnes Bø.

– Og da snakker vi om?

– Ja, minst to gull, og da tar jeg ikke i.

– Og du, da?

– Jeg kan jo ikke være noe dårligere enn navnebroren min!

– Selvtilliten er altså i orden?

– Ja, nå er jeg klar! Selvsagt er også jeg litt nervøs før slike store løp som OL jo er, men nå har jeg gått så mange gode løp og med det bygd meg opp en trygghet, kall det gjerne selvtillit.

– Sprint, som er åpningsdistansen, er noe du virkelig behersker?

– Ja, jeg har jo vunnet samtlige sprintrenn i vinter, så jeg gleder meg, ja.

– Det har vært mye Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade denne vinteren?

– Jeg regner med at også han er topp skjerpet og er i OL-form, men jeg er også klar for alt.