VIRUSUTBRUDD: Mange er rammet av noroviruset i Pyeongchang.
VIRUSUTBRUDD: Mange er rammet av noroviruset i Pyeongchang. Foto: Kirill Kudryavtsev

Strammer inn nærkontakt på grunn av OL-viruset

Den norske OL-troppen øker beredskapen til høyeste nivå for å unngå smitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en melding til mediene fredag formiddag lokal tid, skriver medierådgiver i Olympiatoppen Halvor Lea at de løfter sykdomsberedskapen i Pyeongchang ytterligere.

Noroviruset, som kan gi oppkast og diaré, har herjet OL-byen i flere dager. Torsdag ble det innført hilseforbud i den norske OL-troppen.

– Hold avstand

Nå skjerpes rutinene ytterligere for den norske troppen.

«Vi har informasjon som tilsier at vi ser oss nødt til å løfte forsiktighet og beredskap knyttet til sykdom til aller øverste nivå», skriver Lea i meldingen til norske medier i Sør-Korea.

«Det betyr at absolutt alle, også vi i troppen, må unngå nærkontakt og hilsing. Vi må be om ytterste forsiktighet på medietreffene, og unngå nærhet til utøverne. Hold diskret avstand, er dere greie. Det samme vil vi gjøre.»

Over 100 smittet

Helsemyndighetene i Sør-Korea opplyste torsdag at 128 personer er smittet av Noroviruset, eller som mange kaller det, spyvirus. Ingen utøvere skal ennå være smittet.

Aksel Lund Svindal fortalte torsdag at han og resten av de norske alpinistene tar sine forbehold.

– Vi bor på et hotell hvor det ikke er like mye folk inn og ut, så vi har klart oss veldig bra. Men man tar ikke i ansiktet eller spiser med hendene før man har vasket seg. Det er ikke så mye annet man kan gjøre. Det handler om sunn fornuft. Man må vaske henden ofte, men det lønner seg nesten alltid, sa Lund Svindal.