Reagerer på deeney-avgjørelse:

– Kan ikke skjønne hva han har tenkt

Troy Deeney slipper straff for å vise fingeren til Chelsea-fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den kontroversielle situasjonen i vinduet øverst!

Troy Deeney, som allerede har to suspensjoner bak seg denne sesongen, slapp denne gangen unna.

Det melder ESPN.

Panelet, som består av tre dommere, må være enstemmig dersom en spiller skal straffes.

Én stemte imot.

Reagerer på avgjørelsen

De siste årene har en rekke spillere blitt enten straffet eller bøtelagt for lignende forhold. Jack Wilshere fikk to kamper for å vise fingeren til Manchester City-fansen, mens Luis Suárez fikk én kamp og ble bøtelagt for å gjøre det mot Fulham-fansen.

Dele Alli måtte stå over én landskamp da han viste fingeren. Selv mente han det var på tull og rettet mot Kyle Walker, men ble straffet av FIFA.

At FA lar Deeney slippe unna, får TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad til å reagere.

– Begrunnelsen til Deeney var litt annerledes enn de andre. Han mente det var mer en generell finger, og da har nok en av dem i panelet trodd ham på det, sier Wikestad, og fortsetter:

– Det skal han være veldig glad for. Han har griseflaks som slipper unna. Det virket som det ikke var tvil om at han skulle få straff – det var ikke engang bare én finger, det var med begge hender. Jeg kan ikke helt skjønne hva han som stemte imot kan ha tenkt.

Også Sky Sports' programleder Jim White går ut mot FA etter avgjørelsen.

– Jeg er en stor fan av Deeney, men her slipper han lett unna. Han setter et dårlig eksempel, og FA bøtelegger ham ikke engang, skriver han på Twitter.

Ben Dinnery, som spesialiserer seg på skader og suspensjoner i Premier League gjennom nettsiden premierinjuries.com, presiserer at FAs regelverk sier at «støtende gester» automatisk skal gi to kampers karantene.

– Det skulle ikke engang vært noe å diskutere, skriver han på Twitter.

Fordi Deeney allerede har to suspensjoner bak seg denne sesongen, ville han mistet fire kamper dersom FA hadde straffet ham.

TV 2s eksperter reagerte etter kampen

Den provoserende gesten gikk heller ikke ubemerket hen i TV 2s studio etter kampen, som Watford vant 4-1.

– Det er pinlig å gjøre det! Det er noen ganger jeg begynner å lure på hva det er de tenker med, sa en hoderystende Petter Myhre i studio etter kamp.

Trevor Morley sa seg enig.

– Man kan ikke forklare det. Han er en tøff fyr, og har nok fått litt tyn fra Chelsea-fansen under kampen, men han skulle aldri gjort det. Og han angrer nok nå, for han vil bli straffet for det. Det er kun idioti, men fotballspillere kan gjøre mye dumt i kampens hete.