Her plaffer etterlyst løs mot Oslo-restaurant med automatvåpen

Politiet har gått ut med flere overvåkningsbilder for å få tips om hvem som løsnet flere skudd mot Harmoni restaurant natt til 5. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av skytingen øverst i artikkelen!

– Vi har grunn til å tro at dette var et målrettet angrep mot denne restauranten, og at den ikke var et tilfeldig mål for skytingen, sier politiadvokat Jorid Kile i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Det ble brukt et kraftig automatvåpen av typen Kalasjnikov AK-47 opplyser politiet.

Ifølge politiet kom gjerningspersonen gående fra Skippergata i Oslo sentrum, før vedkommende krysset Storgata og Pløens gate mot Youngstorget.

Der gikk skytteren mot restauranten som ligger i Torggata og løsnet flere skudd mot restauranten før vedkommende la fra seg våpenet og løp fra stedet.

Politiet opplyser til TV 2 at de ikke har fått klarhet i hva som ligger bak skytingen men at den «neppe var tilfeldig»

Politiet skriver at gjerningspersonen var kledd i mørke klær. Skytteren hadde på seg sorte sko med hvite felter, og på buksen er det en langsgående rød stripe.

– Politiet ser svært alvorlig på skytingen, og ønsker kontakt med alle som mener de gjenkjenner personen på video og bildene fra hendelsen, sier Kile.

Vet du noen om denne hendelsen ber politiet om du tar kontakt med Oslo politidistrikt på telefon 22 66 99 66 eller e-post: kriminalvakten.oslo@politiet.no