Tidligere Lørenskog-spiller, Jason Krog, tar ishockeyklubben til retten på grunn av manglende lønn.
Tidligere Lørenskog-spiller, Jason Krog, tar ishockeyklubben til retten på grunn av manglende lønn. Foto: Nesvold, Jon Olav

Tidligere Lørenskog-spiller tar klubben til retten

Jason Krog tar sin tidligere arbeidsgiver Lørenskog ishockeyklubb til retten på grunn av manglende lønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Canadieren har lagt opp som spiller og flyttet tilbake til hjemlandet, men mangler fortsatt penger fra gamleklubben.

– Han har ikke fått utbetalt lønn, feriepenger eller dekning for reisekostnader. Han fikk utbetalt noe i fjor, men mangler fortsatt 200 000 kroner, sier Krogs advokat, Eirik André Simonsen til TV 2.

– Jeg har sendt utallige brev og e-poster til klubben, og vi ble sånn høvelig enige om et forlik her i høst. Men det er nå en gang slik at "money talks", og det har ikke kommet noen penger, sier Simonsen.

Tror det løser seg
Daglig leder i Lørenskog Ishockeyklubb, Mats Wibe-Lund, påstår at de kun skylder Krog 70 000 kroner, etter å ha betalt 130 000 av de resterende 200 000. Han er frustrert over at eierne ikke har betalt han enda.

– Jeg vet ikke hvorfor eierne våre ikke har utbetalt det enda. Det er ekstremt negativt for oss som jobber så hardt for klubben, sier Wiibe-Lund.

– Jason er en spiller som har skaffet utrolig mange målpoeng for oss, han bør vi behandle med masse respekt.

Den daglige lederen påstår at eierne har gitt han garantier for at de skal betale det resterende beløpet til Krog, og han tror de unngår retten førstkommende mandag.

– Vi har løst krav på to millioner tidligere, så da er jeg trygg på at det løser seg med 70 000 kroner også. Men det er veldig kritikkverdig at det tar så lang tid, sier Wiibe-Lund.

Stiller spørsmålstegn ved klubbens økonomi
Lørenskog ishockeyklubb var truet av konkurs ved flere anledninger i 2017. Den økonomiske situasjonen traff den sportslige satsingen i Lørenskog hardt, og klubben mistet mange spillere ved sesongslutt i mars 2017, blant annet Jason Krog.

Flere spillere i Romeriksklubben fikk ikke utbetalt lønn til avtalt tid forrige sesong (2016/17). Det opplevde advokat Simonsen blant annet med sin tidligere klient og tidligere Lørenskog-spiller, Jeff Jakaitis.

– Da klarte de å hoste opp pengene i 13. time. Og det finnes i hvert fall 5-6 flere slike tilfeller. Det stilles jo visse økonomiske krav til en proffklubb, og jeg stiller store spørsmålstegn til hvorfor det ikke gjøres noe med dette, sier Simonsen.