AVVISER ALLE ANKLAGER: Ander Herrera avviser at han har vært involvert i kampfiksing.
AVVISER ALLE ANKLAGER: Ander Herrera avviser at han har vært involvert i kampfiksing. Foto: Paul Childs

Sky Sports: Manchester United-profil beskyldt for å være involvert i kampfiksing

Manchester Uniteds midtbanestjerne Ander Herrera beskyldes for å være involvert i en kampfiksing-skandale i Spania, men benekter alle anklagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spanske fotballmyndigheter etterforsker påstander om kamfiksing i en kamp mellom Ander Herreras tidligere klubb Real Zaragoza og Levante i mai 2011.

En av dem som er blitt beskyldt for å være involvert i den påståtte kampfiksingen er den nåværende Manchester United-spilleren Herrera, melder Sky Sports News.

I en pressemelding avviser spanjolen alle anklagene.

– Som jeg sa allerede i 2014 da etterforskningen og spørsmålet ble et tema, så har jeg aldri deltatt i å manipulere kampresultater, sier United-stjernen.

– Dersom jeg blir innkalt og må vitne for en dommer, så vil jeg gledelig meddele at min samvittighet er ren. Jeg elsker fotball, og tror på fair play, både på og utenfor banen, heter det videre i uttalelsen fra Herrera.

Deportivo La Coruna rykket ned etter at Real Zaragoza slo Levante 2-1 i 2011, og det var på bakgrunn av det at spanske fotballmyndigheter begynte å etterforske påstander om at kampen var fikset.

Påtalemyndigheten hevder at daværende Real Zaragoza-spiller Herrera var én av 18 Zaragoza-spillere som ga penger til Levante-spillere for å vinne kampen mot dem.

Ifølge The Mirror ble saken nylig gjenåpnet etter at El Pais skrev at totalt 8,4 millioner kroner ble utbetalt fra en konto til Zaragoza-spillerne Aguirre, Prieto og ni andre spillere i forkant av kampen i mai 2011.

Den anerkjente spanske avisen El Pais avslørte at etterforskerne mistenker at Zaragoza-spillerne returnerte pengene til klubblederens konto, for å så å utbetale dem til Levante-spillerne.

Det er ventet at gjenåpningen av saken er ferdig etterforsket i løpet av seks måneders tid.

Mourinho med kampfiksing-stikk til Conte

Manchester United-manager José Mourinho har selv nylig bragt kampfiksing på bane.

Som en del av ordkrigen som pågikk mellom ham og Chelsea-manager Antonio Conte, klarte ikke Mourinho å dy seg og kom med et sviende stikk til sin italienske rival.

– Jeg trenger ikke å høre Chelseas manager si at jeg har gjort feil i fortiden og kommer til å gjøre nye feil i fremtiden. Det jeg kan si er at jeg aldri har vært utestengt for kampfiksing.

Mourinho siktet til den fire måneder lange utestengelsen Conte sonet før han tok over det italienske landslaget