FRA ELVIS TIL VIKINGARNA: Den tidligere Elvis-imitatoren Kenneth Wahlberg (t.v) smilte fra øre til øre da Christer Sjögren i 2016 offentliggjorde at Wahlgren er ny vokalist i det populære bandet Vikingarna.
FRA ELVIS TIL VIKINGARNA: Den tidligere Elvis-imitatoren Kenneth Wahlberg (t.v) smilte fra øre til øre da Christer Sjögren i 2016 offentliggjorde at Wahlgren er ny vokalist i det populære bandet Vikingarna. Foto: (c) Pelle T Nilsson

Vikingarna-kjendis må ha politi- beskyttelse etter eksplosjon

«Nye» Vikingarna-sangeren Kenneth Wahlberg frykter for livet sitt etter at noen kastet en spengladning inn i bilen hans. Han mener det hele skyldes en konflikt i dansebandmiljøet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til 2. oktober i fjor ble «nye» Vikingarna-sanger Kenneth Wahlbergs (48) bil blåst i lufta i Limhamn i Malmø.

Eksplosjonen var såpass kraftig, at vinduene ristet i et nærliggende hus.

Aftonbladet skriver at én eller flere personer litt over 02 om natta kastet en sprengladning inn i bilen, som ble totalvrak etter hendelsen.

«Ukjent gjerningsmann har utsatt personer for livsfare eller fare for stor kroppsskade», stod det i politirapporten.

Den tidligere Elvis-imitatoren sier til nettstedet at han er sikker på at eksplosjonen har med konflikten etter at «nye» Vikingarna startet opp og han tok over som vokalist etter Christer Sjögren (67).

Kranglet om miming og økonomi

I 2016 inviterte bandet med gamle Vikingarna-medlemmer til å spille sammen med dem under flere gjenforeningskonserter.

Like etter begynte kranglingen, og Wahlberg ble blant annet beskyldt for å mime på scenen.

Det hele eskalerte i fjor, da Wahlberg meldte avbud i siste liten før en konsert under Peace & Love-festivalen i Borlänge fordi han mente at han ikke hadde fått penger han hadde krav på.

Wahlberg sykemeldte seg på ubestemt tid, og Chris Andersen gjorde comeback som sanger i bandet. Andersen trakk seg som vokalist etter kort tid, mens bandets manager Peo Thyrén sa opp.

Nå må Wahlberg og familien leve med politibeskyttelse, og det mener han altså skyldes konflikten rundt bandet.

NYE VIKINGARNA: Danseband-konge Christer Sjögren (nr. tre fra høyre) la i 2016 opp som sanger i Vikingarna, og presenterer her Kenneth Wahlberg som ny vokalist i bandet. Foto: Stella Pictures
NYE VIKINGARNA: Danseband-konge Christer Sjögren (nr. tre fra høyre) la i 2016 opp som sanger i Vikingarna, og presenterer her Kenneth Wahlberg som ny vokalist i bandet. Foto: Stella Pictures

Måtte flytte ut

Det er først nå – fire måneder etter – at sangeren snakker ut om den dramatiske natten.

– Det var et forferdelig smell. Vi ble livredde og politiet tilbød hele familien beskyttet identitet, og de fortalte oss at vi var prioritert i tilfelle de som gjorde dette skulle komme tilbake, sier han, og forteller at han og familien for en periode flyttet fra Limhamn etter hendelsen.

Han sier også at han siden mai i fjor har levd med drapstrusler – og at han tror han vet hvem som står bak bomben.

Wahlberg viser til en person som mener at han skylder ham penger, og som har opptrådt truende og påstår at han har kontakter i MC-miljøet.

Sprengte bilen med en «banger»

Kennert Strand leder politietterforskningen, og sier at de nå avventer svar fra den tekniske undersøkelsen.

På spørsmål fra nettstedet om hva som ble brukt til å sprenge bilen, sier han at det trolig var snakk om en såkalt «banger», som er en ulovlig sprengladning.