TV-testvinner har blitt 25.000 kroner billigere

Vi har funnet OL-TV`ene med best pris og kvalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fristende å kjøpe ny TV til OL. TV 2 hjelper deg og Lyd & Bilde har funnet de aller beste kjøpene i tre prisklasserm:

• 5000-8000 kr

• 10 000-15 000 kr

• Over 15 000 kr

Prisene forandrer seg konstant. Derfor har vi kombinert gode TV-tester med prisene akkurat nå. Se testresultat i slutten av saken.

Gode tips før handel

Journalist Geir Gråbein Nordby i Lyd & Bilde har noen gode tips før du går i butikken for å få beste TV til

• Ikke vurdere bildekvalitet i butikk

TV-EKSPERT: Geir Gråbein Nordby fra Lyd & Bilde. Foto: TV 2 hjelper deg
TV-EKSPERT: Geir Gråbein Nordby fra Lyd & Bilde. Foto: TV 2 hjelper deg

Bildeinnstillingene på TV`ene er skrudd forskjellig fra modell til modell i butikk slik at man ikke kan se hvilke som er best. Dessuten gjør sterkt lys i butikken det vanskelig å vurdere hvordan en TV fungerer i egen stue. Fargene er også skrudd opp for å imponere. Så Nordbys anbefaling er ikke å stole på sine egne øyne i butikken.

• Sjekk tester

Fagblader som Lyd & Bilde og en rekke utenlandske nettsteder kan gi deg en veiledning i hvilke skjermer som er best og de kan også gi deg god veiledning i hvordan stiller inn TV`en for best mulig bilde.

• Undersøk prisen

Nettsteder som Prisjakt.no gjør at man kan kontrollere om man får best mulig pris, og de fleste butikker har prisgarantier som gjør at man kan få konkurransedyktige priser både når man gjør handelen og i etterkant. Prisene på TV følger vanligvis året: De er høye når nye modeller blir lansert i april/mai og går nedover i løpet av året og er ofte best i januar/februar.

• Bestem deg på forhånd

De beste tilbudene er ikke alltid utstilt i butikken og mange ganger har de bedre fortjeneste på andre modeller. Derfor anbefaler Nordby kundene å spørre etter de modellene som har best kombinasjon av pris og gode tester.

Den beste budsjett-TV

Geir er på jakt etter de helt billige TV`ene, men det er ikke lett å finne de gode kjøp på store skjermer under 5000 kroner.

– Du må ofte gå ned i størrelse og du finner heller ikke de gode kjøpene i denne prisklassen fordi konkurranse ikke er så stor, sier Geir Nordby i Lyd & Bilde.

Han advarer også å gå for ukjente merker med lave priser fordi disse skjermene har ikke alltid like god bildekvalitet.

Norske forbrukere går for for større og større skjermer og fra 2016 til 2017 gikk andelen av kjøp i størrelsen 55 til 65 tommer fra 40,6 % til 49,8 %, i følge Elektronikkbransjen.

Viljen til å bruke penger på TV har også økt. I 2015 betalte man i gjennomsnitt 6500 kr pr TV, mens i 2017 var dette økt til 7600, ifølge Elkjøp.

Derfor finner vi en modell til folk flest for 7 989 kroner, nemlig Samsung UEMU7005. Den vant ikke Lyd & Bildes test, men med et solid prisfall er den klassens beste kjøp.

Bra kvalitet til fornuftig pris fra Samsung.
Bra kvalitet til fornuftig pris fra Samsung. Foto: Samsung

«Samsung UE55MU7075 leverer alle de gode kvalitetene vi forbinder med Samsung. Designen er gjennomtenkt, og smart-plattformen er både brukervennlig og rask. Bildekvaliteten er ikke like fargesprakende og kontrastrik som de aller beste i denne testen, men ligger tett nok på til være et godt kjøp», skriver Lyd & Bilde i sin test som du leser i sin helhet her.

OLED-TV på vei ned i pris

BESTE KJØP: LG OLED B7 i 55 tommer kan man nå få for 12 995 kroner.
BESTE KJØP: LG OLED B7 i 55 tommer kan man nå få for 12 995 kroner. Foto: Foto: LG

Drømme-TV`en for mange er OLED med sitt dype svartnivå. De har dessverre hatt stratosfæriske priser, og på våren i fjor kostet de nye modellene fra 35 000 kroner til flere hunder tusen. Men endelig har prisene rast nedover og markedets beste kjøp har falt med 25 000 kroner siden mai i fjor, i følge Prisjakt.no.

Derfor blir LG OLED B7 det beste kjøpet til 12 995 kroner.

«Suveren kontrast og svartnivå, velfungerende smart-plattform og støtte for de viktigste formatene gjør LG OLED55B7V til en glimrende allround-TV», skrev Lyd & Bilde og kåret den til årets beste TV i toppklassen.

Gigant-TV til lavpris

Stor bilde til liten pris. Foto: Samsung
Stor bilde til liten pris. Foto: Samsung

Mange vil man se OL på størst mulig skjerm, og da er 75 tommer en passelig størrelse, mener Geir Nordby i Lyd & Bilde. Så da han finner Samsung UE75MU6175 til 17 990 kroner, begynner kjøpelysten å ta overhånd.

– Det er nesten så jeg får lyst til å dra kortet selv.

– Hva tror du madammen vil si da?

– Madammen må bare finne seg i det, ler Nordby.

Skjermen er allerede kåret til Beste kjøp i Lyd & Bilde og de skriver følgende i sin anmeldelse:

«Den sprenger ingen grenser når det kommer til bildekvalitet og vinner heller ingen designpris med sin spartanske fasade. Likevel leverer den flott ytelse til prisen. Kombinasjonen av god kontrast og fargegjengivelse pluss en brukervennlig smart TV løsning, gjør den til et bra kjøp»..