Salah: – En drøm å spille med mitt idol

Liverpools toppscorer Mohamed Salah røper sine idoler på fotballbanen og svarer på Real Madrid-ryktene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Southampton – Liverpool søndag kl. 17.00

Mohamed Salah har tatt Premier League med storm.

Med 21 ligamål hittil denne sesongen er han bare ett bak Harry Kane på toppscorerlisten, og konkurrer med stjerner som Edison Cavani (21 mål) og Lionel Messi (20 ligamål) om den ettertraktede Gullstøvelen-prisen – utmerkelsen som gis til den mestscorende i Europas fem beste ligaer.

Se Salahs magiske mål mot Tottenham øverst!

I et lengre intervju med den spanske sportsavisgiganten Marca røper Salah sine store forbilder på fotballbanen.

– En drøm
I oppveksten har han sett, beundret og forsøkt å lære av brasilianske Ronaldo, Zinedine Zidane og ikke minst Roma-legenden Francesco Totti.

– Det er fordi de er annerledes, alle disse tre hadde sine egne kvaliteter. Alle vil bare si «wowI» om det de gjorde på banen. De var fantastiske spillere og du kunne føle magien i hver kamp de spilte, sier Salah, som selv fikk spille sammen med ett av sine store idoler i Roma.

– Jeg var så heldig og fikk spille med Totti, og det var en drøm. Jeg lærte masse av ham. Jeg er veldig stolt over å ha spilt sammen med en av mine største idoler. Det gjør meg veldig glad, og det gjør meg glad når noen av mine idoler snakker om meg, konkluderer Liverpool-stjernen.

– Klopp var medvirkende årsak
Salah innrømmer at han hadde tilbud fra flere klubber før han forlot Roma sommeren 2017. Men da tilbudet fra Liverpool dukket opp var han aldri i tvil.

En medvirkende årsak var at Jürgen Klopp var manager på Anfield.

– Jeg snakket med Klopp før jeg signerte for Liverpool. Han hjalp meg til å tilpasse meg raskt, både på og utenfor banen. Vi stortrives sammen. Liverpool er en stor klubb, med fantastiske spillere og en utrolig lagmaskin. Jeg ønsket å gå tilbake til England da jeg fikk muligheten, og tilbudet fra Liverpool gjorde meg glad. Det er jeg fremdeles, sier Salah.

Vil snyte Harry Kane for toppscorertittelen
Denne sesongen kniver han med Harry Kane om toppscorertittelen i Premier League. Salah er ikke overrasket over at han har scoret så mye mål.

– Jeg har alltid scoret mange mål, uansett hvor jeg har spilt. Denne sesongen har jeg scoret enda mer, men det er ikke en overraskelse for meg, mener han, og legger til:

– Harry Kane er en fantastisk spiller som har vært toppscorer de siste to sesongene. Kane har alltid spilt i nummer ni-rollen og får flere sjanser til å score mål enn meg. Men jeg vil bli toppscorer, så får vi se hvem som vinner.

Svarer på Real Madrid-ryktene
De siste ukene har ryktene om at Salah topper Real Madrids ønskeliste bare blitt sterkere og sterkere. Spesielt etter at Egypts landslagssjef Hector Cüper uttalte at Salah var perfekt for den spanske storklubben.

Men på spørsmål fra Marca – som følger Real Madrid tettere enn de fleste – avviser Salah at han drømmer om å spille på Bernabeu.

– Hvorfor tror du folk sier disse tingene? Jeg har ikke mye å si om akkurat det. Hvis jeg skal si noe, så er det at jeg stortrives i Liverpool, svarer Salah.

– Men ville du ønsket å spille for Real Madrid, følger Marca opp med.

– For øyeblikket er jeg glad der jeg er. Jeg ønsker å konsentrere meg om Liverpool og avslutte sesongen på best mulig måte, konstaterer Liverpools toppscorer.