Sedelighetssiktet samfunnstopp løslates

TROMSØ/OSLO (TV 2): Politiet mistenker at det kan være flere fornærmede i saken mot samfunnstoppen i Troms.

Politiet opplyser i en pressemelding at de ikke vil begjære videre fengsling av den sedelighetssiktede samfunnstoppen i Troms.

– Det er ikke så stor fare for forspillelse av bevis at videre fengsling er påkrevd av hensyn til etterforskninga, sier politiinspektør Elin Norgård Strand i pressemeldingen.

Mistenker flere fornærmede

Siktelsen er utvidet til å omfatte samme type forhold for ytterligere en fornærmet. Det er ifølge politiet totalt tre fornærmede i saken. Mistanken rundt de tre fornærmede knytter seg til hendelser etter 2010.

Mannen er siktet for både å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stillingsforhold, avhengighets- eller tillitsforhold, og å ha utnyttelse av person under 18 år i en særlig utsatt livssituasjon.

I pressemeldingen opplyser politiet at de mistenker at det fortsatt kan være flere fornærmede, og ber om at de som har tips i saken tar kontakt med politiet i Tromsø på 77 79 60 00.

Mannen har helt siden han ble pågrepet, nektet straffskyld.

– Lettet over å bli løslatt

Samfunnstoppens forsvarer, Bjørn Morten Litvedt Hansen, sier til TV 2 at han ikke er overrasket over at klienten løslates.

– Nei, sånn som vi har jobbet med saken den siste tiden, så synes jeg at bevisforspillelsesproblematikken var ganske avklart, sånn jeg ser det , sier Hansen

Samfunnstoppen ble orientert torsdag morgen, og Hansen har hatt en kort samtale med ham.

– Han var lettet, sier Hansen om samfunnstoppens reaksjon på løslattelsen.

Hva skjer videre nå?

– Det er et godt spørsmål. Vi forholder oss til politiets videre arbeid. Han stiller opp på det politiet måtte ha behov for, samtidig som han nå kanskje fokuserer på familien sin og få roet ned situasjonen for sin egen del etter en tung og vanskelig periode.

På spørsmål om hvilke tanker siktede har gjort seg rundt at flere i lokalmiljøet vet hvem han er, sier Hansen at hans klient er inneforstått med at han er navngitt av enkelte medier.

– Jeg tror ikke han har hatt så mye fokus på det. Jeg tror han har hatt fokus på sin oppgave i dette, nemlig å forklare seg og få avklart disse mistankene.