Det er ikke mange som gir mer bil for pengene enn Skoda Fabia. Nå er det klart for en oppdatering av Skodas nest minste modell.
Det er ikke mange som gir mer bil for pengene enn Skoda Fabia. Nå er det klart for en oppdatering av Skodas nest minste modell.

Et av Norges smarteste bilkjøp blir ny

Har noe få konkurrenter kan matche.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du ute etter fornuftig og rimelig bil, med mest mulig plass for pengene? Da er det vanskelig å komme unna Skoda Fabia.

Her får du stasjonsvogn med bagasjerom på hele 530 liter, til startpris på under 200.000 kroner. Det er det ikke mange konkurrenter som kan matche.

Nå er det straks klart for en oppdatering av Fabia. Skoda har sendt ut de første bildene av Fabia med nytt design, og bilen vises på bilutstillingen i Geneve i mars i år.

To bensinmotorer

Oppgraderingene inkluderer blant annet nytt front- og hekkparti og nye LED-lys foran og bak. I tillegg får Fabia nye assistentsystemer og nytt infotainment-system med 6,5-tommers skjerm.

Fabia leveres som tidligere i to utgaver, femdørs kombi og stasjonsvogn. I tillegg til det utvendige, har også interiøret fått en facelift. Fabia kommer med siste versjon infotainment-system, inkludert DAB+ radio og 6,5-tommers skjerm som standard.

Motorprogrammet består av to bensinmotorer. Den 3-sylindrede 1- liters motoren er på enten 95 hk eller 110 hk, og leveres med TSI-teknologi som inkluder turbo og direkte innsprøyting.

Begge TSI-motorene er i tillegg utstyrt med partikkel-filter, for redusert utslipp.

Toppmotoriseringen på 110 hk kan dessuten leveres valgfritt med manuell girkasse eller DSG automatgirkasse.

Dette er mye og fornuftig bruktbil for pengene

Styrer alle funksjoner

Fabia tilbys med flere nye førerassistent-systemer. Dette inkluderer blindsone-varsler , «Rear Traffic Alert» som varsler fører om hindringer blant annet ved rygging og ikke minst fjernlys-assistent som automatisk endrer fra fjernlys til normal lys, ved møtende kjøretøy.

Det nye infotainment-systemet leveres med en 6,5-tommers skjerm hvor fører kan styre alle funksjoner og online-tjenester fra Skoda Connect. Velger du «Amundsen» navigasjonssystemet, får du også online trafikkinformasjon. SmartLink+ sørger for enkel betjening av Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink og SmartGate.

Litt finpuss i fronten, du skal nok helst ha dagens Fabia selv for å se forskjellen.
Litt finpuss i fronten, du skal nok helst ha dagens Fabia selv for å se forskjellen.

Lommelykt i bagasjerommet

Skoda er kjent for praktiske løsninger som forenkler hverdagen for kundene. Fabia er selvfølgelig ikke noe unntak. Den praktiske isskrapen i tanklokket, har blitt ytterligere forbedret med en måler for dekkmønsterdybde.

Fabia kan også leveres med USB-porter i baksetet og en praktisk, portabel LED-lykt i bagasjerommet..

– Vi planlegger introduksjon av den oppgraderte versjonen av Skoda Fabia i Norge i september i år, sier den norske Skoda-direktøren Thomas Meiner, i en pressemelding.

Derfor har Skoda-eierne det litt bedre i regnet

Se video: Her debuterer Skodas nye SUV