KOM HJEM MED NYE ØYENBRYN: To år gamle Lilayiah var rød mellom øyenbrynene etter at ansatte i barnehagen hennes hadde vokset øyenbrynene hennes. Til høyre ser du bilde av hvordan jenta så ut før voksingen.
KOM HJEM MED NYE ØYENBRYN: To år gamle Lilayiah var rød mellom øyenbrynene etter at ansatte i barnehagen hennes hadde vokset øyenbrynene hennes. Til høyre ser du bilde av hvordan jenta så ut før voksingen. Foto: Alyssa Salgado

Foreldre raser mot barnehage etter øyenbryn-voksing av toåringer

Amerikanske mødre vurderer å anmelde barnehage i Washington etter at barna deres kom hjem med nye øyenbryn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En barnehage i Washington blir gransket etter at to mødre hevder at barnas øyenbryn ble vokset i barnehagen.

Forrige uke kom den to år gammel jenta, Lilayiah, og en jevngammel gutt med voksede øyenbryn.

Jentas mor Alyssa Salgado sier til lokalkanalen WLTX News at datteren manglet deler av øyenbrynene, samt var rød mellom dem, da hun hentet henne forrige uke.

– Jeg så at hun manglet en del av hårene fordi hun har et «unibrow» (sammenvokste øyenbryn, journ.anm), og hun ble født slik, sier hun.

Fredag la Salgado ut et Facebook-innlegg hvor hun langer ut mot barnehagen, CBC Daycare. I skrivende stund er innlegget delt 22.000 ganger.

«Da jeg skulle hente datteren min i går, så jeg et rødt merke mellom øyenbrynene hennes. Jeg trodde at det var en skrape, men så fort jeg kom hjem så jeg at disse KVINNENE bestemte seg for å VOKSE DATTEREN MIN sitt unibrow», skriver hun.

Videre skriver hun at hun elsker datteren sin akkurat som hun er, og at de ansatte i barnehagen ikke hadde noen rett til å endre jentas utseende.

«Tenk hvis dette var sønnen eller datteren din, og hvis de ble vokset, kan du se for deg hvor mye smerte du ville ha følt. Jeg kan høre henne rope etter mamma, og jeg var ikke der for å beskytte henne. Jeg sviktet, men jeg lar ikke dette gå upåaktet hen!!!».

– Hva tenkte de på?

Guttens mor, Glenda Maria Cruz, skriver i et offentlig Facebook-innlegg at hun ikke kan forstå hva de ansatte i barnehagen tenkte på da de vokset barnas øyenbryn.

«Jeg vet at flere av dere kommer til å si at dette ikke er en så stor greie, men ærlig talt: For meg er det det, fordi huden deres er svært sart, og ingen har rett til å gjøre dette mot et barn», skriver hun.

Vurderer å gå til sak mot barnehagen

Mandag besøkte myndighetsbyrået Washington State Department of Early Learning barnehagen for å undersøke hva som har skjedd.

BBC melder at myndighetene vil komme med en rapport innen 30 dager.

I en pressemelding skriver The Boys and Girls Club, som drifter barnehagen, at de tar anklagene på alvor.

«Vi tar disse anklagene seriøst, og vil samarbeide i granskningsprosessen», skriver de.

Alyssa Salgado og Glenda Marie Cruz har nå tatt barna ut av barnehagen, og sier at de vurderer å gå til sak.