«BRA GODT»: Kostholdsekspert Berit Nordstrand inviterer Klaus Sonstad hjem til sitt kjøkken.
«BRA GODT»: Kostholdsekspert Berit Nordstrand inviterer Klaus Sonstad hjem til sitt kjøkken. Foto: TV 2

Klaus Sonstad med ny matserie på TV 2

I TV 2s nye serie «Bra godt» inspireres du til å lage deilig og sunn norsk hverdagsmat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder Klaus Sonstand elsker god med, men er usikker på om god mat også kan være sunn.

Kostholdsekspert og lege Berit Nordstrand inviterer ham hjem til sitt kjøkken hvor de lager deilig og sunn norsk hverdagsmat i den nye programserien «Bra godt».

– Jeg gleder meg stort til å være med på å inspirere folk til å lage hverdagsmat som både smaker godt og er bra for oss, sier en engasjert Sonstad.

– Som firebarnspappa kjenner jeg at det er utfordrende å ha fokus på at maten skal funke for hele gjengen, samtidig som den skal smake godt og være sunn.

Sammen med seerne skal programlederen lære nye vrier på velkjent mat fra kostholdseksperten, og får seg en rekke «aha»-opplevelser underveis.

– Berit er et vandrende kulinarisk leksikon. Hun kan utrolig mye om helse og mat.

Berit Nordstrand er seksbarnsmor og har 25 års erfaring i klinisk arbeid som lege, men jobber i dag som forfatter og foredragsholder.

– Jeg ønsker folk skal bli inspirert til å kose seg med mat som smaker godt og samtidig er bra for kroppen. Jeg jobber på for å spre kunnskap om mat som kan gi mer overskudd og glede til det som betyr mest for folk, sier hun.

For henne handler ikke bra mat om kalorier eller glykemisk indeks.

– bra mat er gode maker som byggeklosser til kropp og sinn, og mat som gjør at du kan realisere ditt livs drømmer. Jeg ønsker å bidra til at alle kan nyte den beste utgaven av seg selv, forteller hun videre.

Berit ønsker i «Bra godt» å gi seerne enkle tips og «byttetriks» som gjør det mulig for seerne å gjøre gode matvalg i en hektisk hverdag.

Og ved Berits kjøkkenbenk i Trondheim er programleder Klaus Sonstand full av spørsmål og engasjement.

– Jeg skal være folkets representant og spørsmålsstiller, prøvekanin og lekmannsfilter. Noen ganger blir Berit nemlig veldig lege og bruker mange faguttrykk og uforståelige ord. Dessuten er hun så ivrig på å få alle til å spise sunnere at hun kan ta helt av. Da må jeg være fornuftens røst i begeistringens tid. Og så tuller jeg en del når hun blir for seriøs, ler programlederen.

«Bra godt» sendes mandag til torsdag kl. 18.00 på TV 2 fra 26. februar.