BEKREFTER: Jeanette Manfra ved USAs departement for innenlandsk sikkerhet bekrefter russisk hackerangrep mot USA.
BEKREFTER: Jeanette Manfra ved USAs departement for innenlandsk sikkerhet bekrefter russisk hackerangrep mot USA. Foto: Evan Vucci

USA bekrefter at Russland står bak hacking av valgmaskiner

Amerikanske myndigheter bekrefter at Russland står bak hackingen av flere valgmaskiner under presidentvalget i 2016. 21 delstater ble rammet av cyberangrepet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeanette Manfra ved USAs departement for innenlandsk sikkerhet bekrefter dette overfor NBC News.

Delstatene fikk først beskjed om cyberangrepet av regjeringen i september, men da var det ikke klart hvem som sto bak.

Målet for innbruddet var blant annet systemet for registrering av velgere. Men ifølge amerikanske tjenestemenn er det ingen bevis for at registrene ble endret. De skal ikke har vært rettet mot stemmeregistrering.

Allerede i september 2016 opplyste departementet for innenlandsk sikkerhet at antatte russiske etterretningsagenter hadde rettet dataangrep mot systemer for å registrere velgere i over 20 delstater.

De delstatene det dreier seg om er Alabama, Alaska, Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Illinois, Iowa, Maryland, Minnesota, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, Virginia, Washington og Wisconsin.

Hackerne skal ha mislyktes i alle delstatene bortsett fra i Illinois.

Tidligere sikkerhetsminister Jeh Johnson har uttrykt bekymring for at delstatene og føderale myndigheter ikke gjør nok for å sikre det elektroniske valgsystemet mot innbrudd, men Manfra insiterer på at problemet blir tatt på alvor, og at alle delstatene kommer til å få den hjelpen de trenger.

(NTB)