VRAKET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ikke får gå lørdagens distanse i OL-byen Pyeongchang. Foto: Åserud, Lise
VRAKET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ikke får gå lørdagens distanse i OL-byen Pyeongchang. Foto: Åserud, Lise

Urenholdt Jacobsen vraket fra OL-starten

Ragnhild Haga får sjansen på langrennskvinnenes åpningsøvelse i OL, 15 km skiathlon, sammen med Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Det betyr at Astrid Uhrenholdt Jacobsen ikke får gå lørdagens distanse. Hun har slitt med allergi og reiste noe senere til OL-byen enn lagvenninnene.

Jacobsen har imidlertid trent sammen med lagkameratene de siste dagene, men hun var ikke i godt nok slag til å få gå åpningsøvelsen.

– Vi vurderte det helt inntil i går kveld. Vi har ståltro på Astrid, men når jenta ikke føler seg hundre prosent kapabel, lar det seg ikke gjøre å gå en så tøff distanse. Det er helsemessige årsaker til at Astrid ikke går. Den avgjørelsen var vi enige om, sa trener Sjur Ole Svarstad da han presenterte skiathlon-laget på en pressekonferanse i OL-byen Pyeongchang torsdag morgen.

Haga klar

Marit Bjørgen, regjerende olympisk mester i skiathlon, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg var udiskutable navn da laguttaket ble presentert. Ragnhild Haga tok den siste plassen etter en vinter med mange sterke resultater.

Hun endte på 3.-plass på den eneste skiathlondistansen som er gått i verdenscupen denne sesongen. Det skjedde på Lillehammer 3. desember, i et løp der svenske Charlotte Kalla vant suverens. Weng ble nummer to og Bjørgen nummer fire.

Haga har også to andreplasser og ytterligere en tredjeplass fra verdenscuprenn denne sesongen. Dessuten ble hun nummer tre sammenlagt i Ruka-trippelen, og samme plassering tok hun på både 10 kilometer og skiathlon i NM på Gåsbu.

Tittelholder Bjørgen

I Sotsji-OL for fire år siden tok Bjørgen gull foran Kalla og Weng. Therese Johaug, som i år er dopingutestengt, ble nummer fire den gangen.

Skiathlon går ut på at utøverne går halve løpet i klassisk stil, før de bytter ski og avslutter løpet i fristil. Kvinnene går 2 x 7,5 kilometer.

(NTB)