Marit Bjørgen svarte på spørsmål fra pressen før åpningsdistansen i OL.
Marit Bjørgen svarte på spørsmål fra pressen før åpningsdistansen i OL. Foto: Pedersen, Terje

– Typisk med slike saker nå

Marit Bjørgen er ikke overrasket over at det er dopingspekulasjoner i media rett før OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen og resten av laget på åpningsdistansen, 15 kilometer, møtte pressen onsdag formiddag.

Der ble det også spørsmål om bruk av astmamedisin hos langrennsløpere og mistanke om doping. Bakgrunn er blant annet at svenske SVT har laget et program hvor det fortelles at både svenske og norske løpere har unormalt høye blodverdier.

– Vi har ikke sette dette programmet, og det er vel ganske typisk at det kommer foran et stort mesterskap som OL. Jeg føler meg ganske trygg på at ingen av oss løpere lar oss påvirke av alt snakket og bruker unødvendig energi på det, sier Marit Bjørgen.

– Hva synes du om dette?

– Vi står nå her, klare for å gå skirenn og media må jo få skrive og gjøre hva de vil, og ikke alt er positivt for oss. Det må vi leve med. Det som er sikkert er at vi har ingenting å skjule, og jeg gjentar gjerne: Jeg står for alt jeg gjør på dette området.

Samtidig som kritikken mot nordmennenes bruk av astmamedisin raser, står flere russere i uvisse med åpningsseremonien kun timer unna. Torsdag anket ytterligere 13 russere avgjørelsen til Den internasjonale olympiske komité (IOC) om å utestenge dem fra lekene. Sakene blir behandlet fortløpende og stjeler overskriftene før det hele starter.

– Vi ønsker at dette skal havne på side 17 i avisene når øvelsene starter - ikke på frem eller baksiden, sa WADA-president Craig Reedie under en pressekonferanse i Pyeongchang torsdag.