ENDELIG: Erik Lamela fikk nettkjenning for første gang siden september 2016.
ENDELIG: Erik Lamela fikk nettkjenning for første gang siden september 2016. Foto: Ian Kington

Spurs trygt videre i FA-cupen - slik spilles femte runde

Et Tottenham i krabbegir tok seg greit videre i FA-cupen. Nå venter «Englands dårligste bane» i femte runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Newport 2-0

Tottenham hadde små problemer med å hamle opp med League Two-laget Newport County.

Spurs måtte ut i omkamp etter å ha karret seg til 1-1 i Wales, men på Wembley var det ingen tvil.

Newport kjempet heroisk, men måtte til slutt gi tapt for overmakten.

Hjemmelaget tok ledelsen midtveis i den første omgangen, og vant til slutt 2-0 etter å ha sløst med sjansene i andre omgang.

Til helgen venter Nord-London-derbyet for Tottenham, men Arsenal vil nok ikke ha blitt skremt av det de fikk se onsdag kveld.

Gjestene hadde med seg nærmere åtte tusen fans til Englands nasjonale arena, og til tross for tapet kan det godt hende at klubben fra nivå fire i England koster på seg en liten feiring i kveld.

Newport mottar 45 prosent av billettinntektene til kampen, i tillegg til TV-inntekter, og Independent anslår at klubben har tjent over 7 millioner kroner på årets cupeventyr - noe som tilsvarer en tredjedel av deres årlige budsjett.

Ingen Lucas Moura

Tottenham, som for øyeblikket ligger på femteplass i Premier League, beholdt kun Heung-min Son fra laget som spilte 2-2 borte mot Liverpool søndag.

For Spurs-fansen var det et gledelig gjensyn med forsvarsklippen Toby Alderweireld, som har vært skadet siden han måtte kaste inn håndkle i triumfen mot Real Madrid i Mesterligaen 1. november.

De som hadde håpet å se nyervervelsen Lucas Moura fra Paris Saint-Germain, ble imidlertid skuffet. Brasilianeren ble hentet etter at det opprinnelige oppgjøret ble spilt 27. januar, og var derfor utilgjengelig som følge av FAs reglement.

Ledelsen ved selvmål

Selve kampen ble en relativt kjedelig affære.

Det måtte et selvmål til for at hjemmelaget skulle ta ledelsen. Moussa Sissoko slo ballen hardt inn foran mål, og ballen traff ulykksalige Dan Butler og snek seg forbi Newports sisteskanse.

Ti minutter senere doblet Erik Lamela ledelsen etter flott forarbeid av Son. Det var den skadeplagede argentinerens første mål siden september 2016.

Flere mål ble det ikke, til tross for at Tottenham fikk store sjanser i løpet av den andre omgangen til å øke ledelsen.

Spesielt Fernando Llorente tok dårlig vare på flere gigantiske muligheter, og vil nok ikke henvise Harry Kane til benken i Premier League med det aller første. Innbytter Dele Alli traff også tverrliggeren ti minutter før slutt.

– Ligasystemets dårligste bane


Nå står Rochdale, som ligger på nedrykksplass i League One, for tur for Tottenham. I Mirror får klubben den tvilsomme æren av å ha «den verste banen i ligasystemet.» Dermed kan det bli nok en tøff kamp i vente for Mauricio Pochettinos menn.

– Jeg har ikke sett banen til Rochdale, men jeg har hørt litt om den. Først må vi tenke på det som skjer lørdag (derbykamp mot Arsenal), men det blir tøft å vinne igjen i FA-cupen. Vi tar det steg for steg nå, sa Pochettino om London-lagets neste motstander.

– Jeg håper vi kan få den i bedre stand, for jeg vil ikke ha noe negativt press på klubben. Vi gjør ting rett her og har gode verdier. Jeg ville ikke at banen skal sette oss i forlegenhet, sier Rochdale-manager Keith Hill til BBC.

ÅKER: Sportland Stadium ser mer ut som en åker enn en fotballbane.
ÅKER: Sportland Stadium ser mer ut som en åker enn en fotballbane. Foto: Jason Cairnduff

Swansea, Huddersfield og Rochdale vant sine omkamper tirsdag, og dermed er kampoppsettet for den femte runden endelig. Den vil spilles fra 16.- og 19. februar.

Slik spilles runden:

Sheffield Wednesday-Swansea

West Bromwich-Southampton

Chelsea-Hull

Leicester-Sheffield United

Huddersfield-Manchester United

Rochdale-Tottenham

Brighton-Coventry

Wigan-Manchester City