UTRYKNING: Skotsk politi rykket ut til en gård i Aberdeenshire for å hanskes med denne tigeren.
UTRYKNING: Skotsk politi rykket ut til en gård i Aberdeenshire for å hanskes med denne tigeren. Foto: Politiet

Skotsk politi med kjempebrøler:

Rykket ut på melding om løpsk tiger (!)

Væpnede politistyrker fikk seg litt av en overraskelse da de skulle ta seg av en løpsk tiger på en gård i Aberdeenshire i Skottland i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Det er sant – betjentene våre hadde en brølende vakt lørdag kveld...»

Slik begynner North East Police Division i Skottland en post på Facebook, som forteller om en utrykning langt utenom det vanlige.

Sent lørdag kveld ble politiet oppringt av en skremt bonde fra Aberdeenshire, som trengte deres assistanse til å håndtere en tiger(!) han hadde oppdaget i fjøset sitt, det skriver BBC.

– Vi fikk en samtale fra et svært bekymret medlem av samfunnet sent lørdag kveld, om et villdyr som var løs på en gård i Hatton-området, bekrefter politiinspektør George Cordiner i Facebook-meldingen.

Kontaktet dyrehage

Som seg hør og bør når det er snakk om en potensielt farlig situasjon, rykket politiet ut med brask og bram. Flere patruljer ble sendt til gården, inkludert et væpnet politilag.

– Selv om oppringningen er uvanlig, må en hver rapportering om en potensiell fare for offentligheten bli tatt seriøst, skriver George Cordiner.

I tillegg ble en dyrehage i området kontaktet, for å høre om de savnet noen av sine firbeinte beboere.

Til tross for politiets store innsats fikk de ikke gjort noe med det ville besøket, da det etter hvert viste seg at tigeren ikke var fullt så farlig som først antatt.

STOR STÅHEI: Denne tøytigeren skapte full utrykning for politiet i Skottland i helgen. Foto: Politiet
STOR STÅHEI: Denne tøytigeren skapte full utrykning for politiet i Skottland i helgen. Foto: Politiet

Det var nemlig ingen farlig villkatt som lå i fjøset til den skremte bonden, men en leketiger – et kosedyr.

Må vurdere alt

Etter 45 minutter, da politibetjentene fikk bekreftet at tigeren ikke var en reell trussel, verken for politipatruljene, bonden eller allmennheten, ble aksjonen trappet ned.

Politiinspektør Cordiner understreker at politiets jobb er å beskytte samfunnet – uansett hva slags trusler som dukker opp.

– Vårt ultimate mål er å beskytte offentligheten og å holde betjentene våre trygge i møte med usikre situasjoner. Frem til vi vet akkurat hva vi har med å gjøre, må hver mulighet bli vurdert.