– For tjue år siden ville vi gratulert ham med å ha lurt dommeren

Mauricio Pochettino med kontroversiell støtte til Dele Alli etter ny filming fra unggutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Nord-London-derbyet mellom Tottenham og Arsenal direkte på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 12.45 lørdag.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har kastet seg inn i filme-debatten etter det heseblesende oppgjøret mellom Liverpool og Tottenham i helgen.

Oppgjøret endte 2-2 etter flere omdiskuterte situasjoner og både Harry Kane, Erik Lamela og Dele Alli ble i etterkant beskyldt for å ha filmet under kampen.

Se all dramatikken fra Liverpool-Tottenham i videovinduet øverst.

Alli fikk gult kort for sitt forsøk på å lure dommeren; det er hans tredje gule kort for filming på like mange sesonger.

– Vi ville gratulert ham

Pochettino innrømmer overfor Independent at Alli fortjente en advarsel fra dommeren, men han retter samtidig skarp skyts mot kritikerne.

– Dommeren hadde rett. Slike ting skjer i løpet av en kamp. Problemet nå er at vi er så følsom overfor slike situasjoner, og så har vi all fokus på Dele Alli. Det er av og til for mye. Jeg synes det er en liten sak.

Pochettino går langt i å bagatellisere filmingen, og roper samtidig varsku mot det ekstreme fokuset på slike situasjoner.

– Fotball handler om å lure motstanderen din, ja eller nei? For tjue, tretti år siden ville vi ha gratulert spilleren hvis han hadde lurt dommeren slik. Det er den fotballen jeg elsket som barn. I Argentina, men også i England. Tror du at dere var ærlige og helt perfekte i England?

– Selvfølgelig er ikke Alli perfekt. Ingen er perfekt. Han er en lur gutt, han kan være litt sleip. Problemet er at jeg er redd for at vi er i ferd å endre spillet som vi kjenner.

– Vi er i ferd med å drepe dette spillet

Kampen mot Liverpool har ikke bidratt til å stilne ropene etter introduksjon av videodømming i fotball. Men Pochettino er overbevist om at VAR vil være et stort feiltrinn.

– Jeg er litt redd for at vi skal drepe dette spillet. Vi elsker det. Dommere er mennesker de også, av og til tar de rett, av og til tar de feil. I løpet av en hel sesong, jevner det seg ut. Dette er den type fotball jeg liker.

– Vi fokuserer nå så mye på ørsmå detaljer. Jeg er redd for at vi er i ferd med å dytte den sporten vi elsker i en veldig rigid retning. Med VAR og med å fokusere så mye på små hendelser som dette.