Det var personer i nabobygget som ble vitne til eksplosjonen som skjedde under arbeid med et kjølerom i den gamle Banco Rotto-bygningen.
Det var personer i nabobygget som ble vitne til eksplosjonen som skjedde under arbeid med et kjølerom i den gamle Banco Rotto-bygningen. Foto: TV 2

To personer skadet i eksplosjon i Bergen sentrum

To personer ble lettere skadet i arbeidsulykke ved Vågsallmenningen i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eksplosjonen betraktes som en arbeidsulykke.

– Det er noe som har skjedd inne i en bygning som er under oppussing. Trolig er det arbeidere som har utløst en liten eksplosjon under arbeidet, sier operasjonsleder Lars Geitle i Vest Politidistrikt til TV 2.

Det er ingen brann etter eksplosjonen, men to personer er skadet, melder Bergen Brannvesen på Twitter.

– De to har fått sot og fragmenter i ansiktet og pådratt seg lettere skader. de er sendt Haukeland sykehus for sjekk, opplyser innsatsleder Frank Listøl i Vest Politidistrikt til TV 2.

– Begge var oppegående, men det var tydelig at de var eksponert for en smell, sier Listøl.

Politiet jobber fortsatt på stedet for å finne ut hva som har skjedd.

– Det var personer i et nabobygg som meldte fra om en eksplosjonen. Da brannvesenet kom fram ble hendelsen nedgradert til et arbeidsuhell, sier vaktkommandør i brannvesenet, Helge Lund, til TV 2.

Bygningen som er under oppussing ligger i Vågsallmenningen 16, og var tidligere kjent som Banco Rotto. Bygningen skal bygges om til hotell.

Brannvesenet fikk melding om eksplosjonen klokken 16.42.