LIVSTID: Joshua Stimpson har utvist skremmende oppførsel mot flere kvinner.
LIVSTID: Joshua Stimpson har utvist skremmende oppførsel mot flere kvinner. Foto: Kent police

Drepte ekskjæresten med 75 knivstikk:

Truet med å drukne kvinne etter én date

Tirsdag ble Joshua Stimpson (26) dømt til livstid i fengsel for drapet på ekskjæresten. I retten fortalte to kvinner som tidligere har datet Stimpson om svært skremmende oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni i fjor døde 23 år gamle Molly McLarren etter å ha blitt angrepet med kniv mens hun satt i sin egen bil på en parkeringsplass i Chatham.

Hun ble knivstukket minst 75 ganger, og fikk omfattende skader i ansiktet, halsen og armene, opplyser politiet i Kent i en pressemelding.

Mannen som stod bak knivstikkingen var McLarrens ekskjæreste Joshua Stimpson (26), som hun hadde gjort det slutt med to uker før hun ble drept.

Tirsdag ble Stimpson dømt til livstid i fengsel.

Skremmende oppførsel

I retten beskrev to kvinner som tidligere har datet Stimpson, et mønster av merkelig oppførsel hos 26-åringen.

En av kvinnene, Alexandra Dale, møtte Stimpson på en pub i 2013 og fortalte i retten at han umiddelbart advarte henne fra å snakke med andre menn, inkludert venner, fordi han ikke likte det.

– I starten var han normal, men så ble han mer kontrollerende, sa hun.

Stimpson pleide å følge etter Dale uten at hun visste det, han tok bilder av henne og kommenterte klesvalgene hennes, det skriver BBC.

Til tross for at hun aldri fortalte Stimpson hvor hun bodde, fikk hun en gang tilsendt et bilde av bakhagen sin. En gang Dale skulle på ferie, fikk hun melding av Joshua hvor han skrev at han skulle «fly ut og drukne henne.»

KONTROLLERENDE: Joshua Stimpson (26) og Molly McLarren (23) var kjærester i syv måneder. Foto: SWNS / Facebook
KONTROLLERENDE: Joshua Stimpson (26) og Molly McLarren (23) var kjærester i syv måneder. Foto: SWNS / Facebook

Den andre kvinnen, Leah Hubbard, datet Stimpson i 2016. Hun avsluttet forholdet etter at han blant annet banket på vinduet hennes klokken to om natten for å lade mobiltelefonen sin.

I 2016 ble Stimpson kastet ut av en bar etter å ha spyttet en drink på Hubbard. Da hun forlot baren omlag fem timer senere satt han ifølge Damily Mail, fortsatt utenfor.

– Jeg følte at han ventet på meg, forteller Hubbard.

Stalket ekskjæresten

Joshua og Molly innledet et forhold etter å ha møttes på datingtjenesten Tinder.

Ifølge britiske medier var 26-åringen sjalu etter at Molly endte det syv måneder lange forholdet. Molly varslet om oppførselen to ganger, men Stimpson ignorerte politiets befaling om å la henne være i fred.

Videoopptak viser også at han blant annet oppholdt seg i samme bar som ekskjæresten. Samme dag som drapet skjedde ble han filmet på samme treningssenter som Molly.

STALKET: Like før drapet begynte Joshua Stimpson å trene ved siden av Molly McLarren.
STALKET: Like før drapet begynte Joshua Stimpson å trene ved siden av Molly McLarren. Foto: Kent Police

Overvåkningsvideoen viser at han tar frem en treningsmatte og legger den ved siden av ekskjæresten.

Jublet i retten

Da dommen falt tirsdag kunne det høres både jubel og gråt i retten, skriver Daily Mail.

Stimpson innrømmet at han forårsaket dødsfallet til sin ekskjæreste, men nektet for å ha drept henne. Han hevdet at han ikke kunne holdes ansvarlig for drapet fordi han har en personlighetsforstyrrelse, og ikke husket noe av drapet.

Hverken dommeren, juryen eller etterforskingsleder, Ali Worton, tror på forklaringen om personlighetsforstyrrelse. De mener drapet var planlagt, og at Joshua er en kaldblodig drapsmann.

– Han har bevist at han er en ekstremt farlig person, og at han hører til i fengsel hvor han ikke kan forårsake mer skade på uskyldige mennesker, sier Worton i en pressemelding.