Jeg har aldri kjøpt bil usett før og aldri sittet i en elbil noen gang. Nå bare gleder jeg meg sier Jorunn Clemetsen, som er en av de aller første i Norge med nye Nissan Leaf.
Jeg har aldri kjøpt bil usett før og aldri sittet i en elbil noen gang. Nå bare gleder jeg meg sier Jorunn Clemetsen, som er en av de aller første i Norge med nye Nissan Leaf.

Jorunn har aldri sittet i elbil – så kjøpte hun denne usett

Blir en av de første i Norge med nye Nissan Leaf.

– Å, ja jeg er litt spent. Jeg har aldri hatt, kjørt eller sittet i en elbil før, sier Jorunn Clemetsen fra Spydeberg, og ser med beundrende blikk på sin helt nye Nissan Leaf.

Hun er en av de aller første som sammen med tre andre kunder fikk overlevert ny bil denne uken. Til stor festivitas.

– Jeg gleder meg skikkelig til å ta den i bruk. Jeg har heldigvis både en kjæreste og barn som er bilinteresert, så jeg kan jo spørre dem hvis det er noe jeg lurer på etter hvert. Akkurat nå føler jeg at jeg har kontroll, for selgeren Alexander Hansen, har vært veldig hjelpsom og vist meg hvordan alt fungerer. Men det spørs om jeg husker alt til i morgen, ler den blide damen.

Jorunn jobber i Oslo, i administrasjonen i Hurtigruta carglass og pendler ti mil hver dag. Det blir en del kilometer kjørt i løpet av ett år.

Jorunn Clemetsen er en av de fire første med nye Nissan Leaf på norske veier.
Jorunn Clemetsen er en av de fire første med nye Nissan Leaf på norske veier.

Hadde bestilt Opel

– Ja det var det som gjorde at det ble elbil denne gangen. Besparelsen vil jo bli betydelig, da jeg kjører mye i løpet av et år. Samtidig er jeg jo også litt opptatt av miljøet. Selv om strøm heller ikke lager seg selv, vil jeg i alle fall redusere de lokale utslippene.

– Hvorfor falt valget på akkurat Nissan Leaf, spør vi – og Jorunn blir med ett litt alvorligere.

– Huff, jeg får nesten litt dårlig samvittighet nå, altså. Du skjønner, jeg hadde egentlig bestilt Opel Ampera-e. Den nye elbilen til Opel. For den er både fin og har lang rekkevidde, forklarer hun.

– Men jeg fikk aldri noe konkret svar på når den kom. Jeg ventet og ventet og maste sikkert litt også. Prisen ble satt opp to ganger mens jeg ventet på den. Informasjonen var heller ikke så veldig god, men det er vel ikke så lett for dem heller. Jeg tror ikke de på Opel visste så mye selv, stakkars folk.

Jens var først – nå har over 30.000 nordmenn kjøpt Nissan Leaf

Selgeren Alexander Hansen ønsker Jorunn lykke til med den nye Leafen.
Selgeren Alexander Hansen ønsker Jorunn lykke til med den nye Leafen.

Ikke skummelt å kjøpe usett

– Til slutt ga jeg opp og bestilte denne i høst. I dag står jeg altså her med helt ny og fin bil, sier hun. Nå er det brede smilet på plass igjen, også.

– Så det med god rekkevidde er viktig for deg?

– Absolutt. På sommeren er vi en del på Hvasser og da tenker vi også å pendle med denne. Så det med rekkevidde er viktig. Det jeg er mest spent på, er det med vinter, kulde og rekkevidde. Men jeg tror man fort får litt erfaring, så jeg er ikke redd for noe rekkeviddeangst med denne. Vi har lademulighet på jobben også, om det kniper. Men der er det så mange som har elbil at jeg satser på hjemmelading, sier den nybakte elbileieren.

– Du synes ikke det er skummelt å kjøpe bil usett da?

– Nei, egentlig ikke. Man finner jo så mye informasjon på nettet, samt at jeg har fått veldig god hjelp både kjæresten min og ikke minst selgeren som har vært helt fantastisk. Jeg føler meg helt trygg på at dette er riktig bil for meg, avslutter Jorunn.

Nye Nissan Leaf: Derfor kan den bli Norges mest solgte i 2018

Les også: Setter rekord i forhåndssalg – 6500 har kjøpt usett

Video: Se mer av nye Nissan Leaf her