Julie Bergan (23) går hardt ut mot «Jodel»-rykter: – Det er kjempetrist!

Album- og turnéaktuelle Julie Bergan synes det er hårreisende at appen «Jodel» får eksistere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Popkometen Julie Bergan (23) er mest opptatt av å fokusere på det positive ved å være artist, på musikken og det å gi fansen det de vil ha – et forrykende sceneshow eller en ny låt.

Likevel klarer hun ikke å la være å legge merke til baksiden av medaljen, blant annet at hennes privatliv og utseende har blitt et populært samtaleemne og gjenstand for usanne rykter.

– Det er veldig rart. At jeg kan være så interessant at folk vil snakke om meg... Spesielt at de snakker om ting som jeg ser på som irrelevante – hvordan jeg ser ut, hvordan kroppen min er eller hvem jeg har vært på kino med. Det er så irrelevant for det jeg driver med og hva jeg fronter i mine egne kanaler, sier Bergan til TV 2.

– En mobbeplattform

Det er særlig én plattform hun misliker sterkt, og det er appen «Jodel». Her kan hvem som helst spre rykter om andre – anonymt.

– Det synes jeg er kjempetrist. Det er en mobbeplattform hvor folk kan uttale seg anonymt om hva de vil og hvem de vil. Det at appen i det hele tatt finnes, sender signaler om at det er lov. Å gi folk muligheten til noe sånt synes jeg er sjokkerende, konstaterer artisten.

Se intervjuet i videovinduet i toppen av artikkelen.

Den siste tiden har brukere i appen blant annet hevdet at 23-åringen sliter med spiseforstyrrelser. Selv vet hun godt at påstandene ikke stemmer, men hun er redd for at unge likevel tror på det.

– Da går jeg en runde med meg selv og tenker «Ok, må jeg kanskje være litt forsiktig med hva jeg fronter i mine sosiale kanaler?», forklarer Bergan og legger til:

– Hvis noen kan ha et inntrykk av at jeg har en spiseforstyrrelse, selv om det ikke er sant, så vil jeg ikke påvirke de yngre, som ofte er mer lettpåvirkelige, til å tro at det er veien å gå for å få det bedre med seg selv. For det er det jo ikke!

Ute med første album

Budskapet hun vil sende er noe helt annet.

– Jeg er en helt vanlig jente fra Skien som satt hjemme og drømte om å bli artist. Nå gjør jeg det på fulltid fordi jeg har jobbet hardt for å få det til. Kanskje kan det gi andre et håp om at de også har den muligheten, om de bare vil det nok, tror på seg selv og finner det beste i seg selv å jobbe ut ifra.

Samtidig har hun et forslag til de som bruker tiden sin på å rakke ned på andre.

– Jeg håper at vi kan bli flinkere til å snakke fint om hverandre og løfte hverandre opp i stedet for å lete etter feil og trykke hverandre ned. Jeg vet jo hvor mye positivt jeg får ut av å glede og støtte andre i stedet, sier hun smilende.

Da Julie Bergan ga ut sin første solo-single «Younger» som 18-åring fikk artistkarrièren virkelig fart på seg. Musikken hennes solgte etter hvert til både gull og platina i Norge, og med hiten «Arigato» kapret hun nye fans i nabolandene.

Fredag kom hun med sitt første album, «Turn On The Lights», og låta «Guilt Trip», som i skrivende stund ligger på en 17. plass på Spotifys Norway Top 50-liste.

– Å slippe sitt eget album er en stor milepæl. Det er et stort steg videre i karrieren og en stor drøm som har gått i oppfyllelse, bedyrer 23-åringen.

Neste stopp: Europa med Walker

Fremover har pop-sangeren en spennende tid i vente. I februar og mars skal hun og artistkollega og musikkprodusent Alan Walker (20) ut på Europa-turné sammen. Turné-duoen skal besøke totalt seks land, blant andre Italia, Frankrike, Tyskland og England. Størsteparten av konsertene er utsolgt allerede.

– Det er ganske sjukt! Veldig gøy å få den muligheten til å bli med på noe sånt. To nordmenn ut i den «O store verden», liksom. Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen, møte nye mennesker og et nytt publikum, sier Bergan entusiastisk.

Umiddelbart etterpå, skal hun ut på en egen turné med destinasjoner i Norge, Danmark og Sverige. Bergan lover full uttelling for de som dukker opp.

– Jeg har fokusert veldig på å forbedre showet mitt, gjøre det større, kulere og «tightere». Så jeg håper folk vil komme og se et nytt og bedre show. Jeg gleder meg!