VIDERE: Inga Berit. Pål Anders Ullevålseter og Martine Ek Hagen.
VIDERE: Inga Berit. Pål Anders Ullevålseter og Martine Ek Hagen. Foto: Alex Iversen / TV 2

DISSE KAN JUBLE:

Pål Anders, Inga Berit og Martine er semifinalistene i Farmen kjendis

De tre kjendisene vant hver sin semifinale-konkurranse på realitygården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finaleuka av Farmen kjendis er i gang, hvor syv deltakere kjempet om tre semifinaleplasser.

I onsdagens episode av realityserien ble det klart at de tre semifinalistene er tidligere Jakten-bonde Inga Berit Lein (36), langrennsløper Martine Ek Hagen (26) og motorsportutøver Pål Anders Ullevålseter (49).

Inga Berits sjanse

Det var Inga Berit som sikret seg den andre semifinaleplassen gjennom en gårdskonkurranse.

Hun sanket poeng i alle de tre konkurransene innen gjerdebygging, håndtering av hest og matlaging. Til slutt vant Inga Berit sammenlagt over Frank Løke (38), som tok en bitter andreplass i gårdskonkurransen.

– Det var ganske utrolig å få en semifinaleplass. Jeg har kommet mye lengre enn jeg noen gang hadde trodd at jeg skulle gjøre. Jeg så for meg at jeg ville nå uke tre eller fire i Farmen kjendis, sier Inga Berit til TV 2.

Bonden fra Verdal har vært i to tvekamper i løpet av de seks ukene på Farmen kjendis. Hun sendte hjem både Jegertvillingene-Johanne Thybo Hansen (26) og Hotel Cæsar-stjerne Lene Elise Bergum (46).

JUBLER: Inga Berit er i semifinalen av Farmen kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2
JUBLER: Inga Berit er i semifinalen av Farmen kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2

Inga Berit så på gårdskonkurransen som hennes eneste sjanse til å sikre seg en semifinaleplass.

– Jeg er ikke en racer på øksekast, og jeg er ikke glad i vann. Å vite at jeg slapp hinderløypa i vannet og kunne se på fra sidelinjen, var den største lettelsen, sier Inga Berit.

Martine ble overrasket

Den tredje semifinaleplassen gikk til Martine, som kom seg raskest gjennom hinderløypa. Hun var 22 sekund raskere enn andreplassen Frank.

– Jeg ble veldig glad og veldig overrasket da jeg fikk semifinaleplassen. Jeg var sikker på at både Frank og Stian skulle være sterkere enn meg i hinderløypa, sier Martine til TV 2.

RASTE GJENNOM HINDERLØYPA: Martine Ek Hagen var overlegen i den siste finaleuke-konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
RASTE GJENNOM HINDERLØYPA: Martine Ek Hagen var overlegen i den siste finaleuke-konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2

Langrennsløperen forteller at hinderløypa ikke var så vanskelig som hun hadde trodd.

– Jeg hadde større respekt for hinderløypa enn jeg hadde trengt å ha. Underveis var jeg skikkelig fokusert og gikk inn i konkurransemodus, sier Martine.

Hun ble derimot overrasket da hun forsto at hun hadde slått Frank.

– Jeg har så stor respekt for Frank, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle slå han. På forhånd var jeg sikker på at denne semifinaleplassen var hans, sier hun.

Pål er videre

Tidligere sikret motorsportutøver Pål Anders Ullevålseter (49) seg den første semifinaleplassen, da han vant øksekast-konkurransen i starten av finaleuka.

Han har tidligere fortalt til TV 2 at øsekastkonkurransen var ekstremt viktig for han.

KASTET SEG VIDERE: Pål Anders Ullevålseter fikk seg en semifinaleplass i øksekastkonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
KASTET SEG VIDERE: Pål Anders Ullevålseter fikk seg en semifinaleplass i øksekastkonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Jeg skjønte med en gang hvor viktig det var. Jeg visste at dette var min sjanse. Jeg tenkte at det kom til å komme matlaginskonkurranser, veving og rokking og sånne ting. Så jeg fyra meg opp skikkelig, sa Pål Anders.

Favorittstempel

I semifinalen av Farmen kjendis møtes altså to toppidrettsutøvere og en bonde. Sistnevnte, Inga Berit, har siden første uke blitt utpekt som en favoritt til å vinne av de andre deltakerne, blant annet på grunn av sine gårdskunnskaper.

– Det er litt skummelt. Og litt opphauset, sier Inga Berit om favorittstempelet.

Hun tror at Pål Anders og Martine kan bli to harde konkurrenter.

– Jeg har to veldig sterke kandidater mot meg, som begge er arbeidsmaur. Pål er både kunnskapsrik og sterk, og Martine er en vinnerskalle som aldri gir seg, sier Inga Berit.

VANT MATLAGING: Inga Berit Lein fikk høyest poengsum, og vant dermed gårdskonkurransene.
VANT MATLAGING: Inga Berit Lein fikk høyest poengsum, og vant dermed gårdskonkurransene.

Martine er den eneste av de tre semifinalistene som har med seg en kniv inn i finaleuka. Den fikk hun da de klarte ukesoppdraget hun ledet som storbonde.

– Med tanke på kniven, så leder jeg 1 – 0 i en eventuell finale. Men Pål Anders og Inga er nok de verste konkurrentene jeg kunne møtt i en finale. De er sterke både fysisk og psykisk. Jeg ser på meg selv som en underdog, sier Martine.

Fire røk ut

Farmen kjendis-eventyret er nå over for modellen Maiken Wahlstrøm Nilssen (27), artisten Stian Staysman Thorbjørnsen (35), NRK-profilen Stian Sandø (25) og tidligere håndballspiller Frank Løke (38).

Frank var svært nærme en semifinaleplass, men endte på andreplass i alle de tre konkurransene. Han var bitter etter tapet:

Se finalen av Farmen kjendis på TV 2 søndag klokken 20.00. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

.