INGEN MISS: Illay Dyagliev stilte nylig opp i missekåringen Miss Virtual Kazakhstan, og lot som om han var kvinne. Han gikk nesten helt til topps i kåringen før han slapp bomben.
INGEN MISS: Illay Dyagliev stilte nylig opp i missekåringen Miss Virtual Kazakhstan, og lot som om han var kvinne. Han gikk nesten helt til topps i kåringen før han slapp bomben. Foto: «Alina Alieva»/Instagram

22-åring kastet ut av missekåring etter å ha avslørt sin store hemmelighet

Alina Alieva ble hyllet for sin naturlige skjønnhet, og gikk helt til finalen i Miss Virtual Kazakhstan. Det var bare ett stort problem ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Illay Dyagliev ble nylig kastet ut av den online missekonkurransen Miss Virtual Kazakhstan etter at han ifølge BBC hadde lurt alle.

22-åringen stilte opp i konkurransen under navnet Alina Alieva, og lurte alle trill rundt.

Målet var å slå et slag for naturlig skjønnhet, og bevise at selv en mann kan bli tatt for å være en vakker kvinne.

– Vennene mine og jeg snakket om skjønnhet, og jeg bestemte meg for å delta i konkurransen. Jeg har alltid vært en forkjemper for naturlig skjønnhet, sier han.

Og:

– Mange jenter tror at utseendet er det viktigste, og at det er en hard jobb å være vakker. Jeg sa til vennene mine at selv en mann kunne bli tatt for å være en vakker kvinne.

Overrasket over finaleplass

Illay har jobbet som modell i flere år.

– Jeg har vært i motebransjen siden jeg var 17 år gammel, som modell og skaper av bilder. Jeg kan enkelt transformere meg, og jeg bare inviterte en fotograf, hårstylist og makeupartist, og så var Arinas bilde klart, forteller han.

Illay klarte å danke ut 4000 deltakere, og nå helt til finalen, før han avslørte at han ikke heter Alina.

– Helt i starten var det rundt 4000 søknader fra hele Kasakhstan, men jeg kom helt til finalen. Jeg ble svært overrasket, sier han.

SELFIE: Illay Dyagliev, slik han egentlig ser ut. Foto: Illay Dyagliev
SELFIE: Illay Dyagliev, slik han egentlig ser ut. Foto: Illay Dyagliev

– Hadde gått for langt

Først etter å ha blitt utnevnt til finalist, slapp han bomben.

– Jeg nådde finalen og bestemte meg for å avsløre «Alina Alievas» identitet siden jeg innså at det hadde gått for langt, sier Illay.

Organisasjonen bak Miss Virtual Kazakhstan besluttet å diskvalifisere 22-åringen etter avsløringen, og erstatte ham med Aikerim Temirkhanova (18).

Organisasjonen begrunner utkastelsen med at Illay «oppga upålitelig informasjon om seg selv».

Illay forteller at han klarte å skjule sine mannlige trekk ved å bruke store mengder smink, samt en parykk.

– Jeg har alltid vært en stor forkjemper for naturlig skjønnhet. Mange unge kvinner ser like ut – de har samme sminke på seg. De har den samme stilen, og de tror at de er pene hvis de følger moten. Det synes ikke jeg, sier han.