BRUDD TIL BESVÆR: Odd Christian Eiking må senke ambisjonene i Tour of Oman etter at han falt i trappen.
BRUDD TIL BESVÆR: Odd Christian Eiking må senke ambisjonene i Tour of Oman etter at han falt i trappen. Foto: Hommedal, Marit

Eiking falt i trappen – må sykle med brudd i foten

– Jækla kjipt, sier Odd Christian Eiking før Tour of Oman.

Odd Christian Eiking fikk en pangstart i sitt nye lag, belgiske Wanty-Groupe Gobert, etter overgangen fra FDJ.

Leges uten behandling
23-åringen spurtet inn til en sterk andreplass i GP la Marseillaise 28. januar, men allerede dagen etter Wanty-debuten var askøyværingen maks uheldig.

– Det er bare en liten filleting. Det skjedde da jeg var på treningsleir på Gran Canaria. Det var dagen etter at jeg var ferdig med GP la Marseillaise. Det var et jækla ubeleilig lite fall i trappen på vei til frokost. Vi bodde ganske høyt oppe og det var mange trapper ned til frokosten. Så skled jeg. Jækla kjipt, altså. Jeg tenkte at det var noe fillegreier som ville gå over fort, men så har jeg gått med det i en uke. Jeg var på røntgen mandag. Da fikk jeg påvist et lite brudd i foten. Da ga det jo litt mening at jeg hadde vondt. Men jeg trenger ikke behandling, det skal bare gå av seg selv, sier Eiking til TV 2.

Dermed drar Eiking til Tour of Oman, som starter 13. februar og varer til 18. februar, med en kropp som ikke er 100 prosent. Han hadde ambisjoner om å gjøre det skarpt på flere etapper, men nå tror vestlendingen at ambisjonsnivået må senkes.

– Det er et brudd på yttersiden av foten, femte metatars. Det er ikke noe alvorlig. Jeg kan sykle, men det er litt vondt å stå. Jeg er nok ikke helt på topp i Oman, men det er ikke noe som setter meg tilbake i lang tid. Sesongen er ikke i fare. Det er jo noen etapper som på papiret passer meg bra i Oman, så det er jo skuffende. Men man vet aldri, kanskje jeg glemmer at jeg har vondt når adrenalinet kicker inn.

– Shit happens
– Du reiser uansett?

– Ja, billettene er betalt, så det er bare å reise. Jeg reiser på fredag.

– Hvordan blir det å sykle i Oman med brudd i foten?

– Må man, så må man.

Selv om Eiking er skuffet over at Tour of Oman mest sannsynlig ikke blir en suksess, er han glad han fikk vist seg frem tidlig i sesongen.

– Nå fikk jeg jo et resultat og har det i banken, så det er deilig. Jeg var veldig giret på å vise meg frem fra starten, og det tror jeg Wanty setter pris på også. Jeg var i veldig god form, så det var synd at dette skulle skje. Shit happens. Det er bedre at det skjer nå, enn at det skjer i juni. Men mye kan skje på en uke, så vi får se, sier Eiking.