LAGVENNINNER: Györ-lagvenninne Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk kjemper om å bli årets kvinnelige håndballspiller i verden.
LAGVENNINNER: Györ-lagvenninne Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk kjemper om å bli årets kvinnelige håndballspiller i verden. Foto: Ruud, Vidar

Mørk kan vinne prestisjetung pris

Korsbåndskadede Nora Mørk er en av tre nordmenn som er nominert til prisen som årets håndballspiller i verden.

Dagen etter Nora Mørks fryktelige korsbåndskade, har Györ-spilleren blitt nominert til prisen «World Handball Player of the Year».

Det er Det internasjonale håndballforbundet (IHF) som deler ut prisen, og nominasjonene er et resultat av stemmer fra et panel av eksperter og landslagstrenere.

Mørk er en av fem kvinnelige håndballspillere som kan vinne prisen, og lagvenninne Stine Bredal Oftedal er også nominert.

Rumenske Christina Neagu, svenske Isabella Gulldén og nederlandske Nycke Groot er de norske jentenes utfordrere til prisen.

Om Mørk skriver juryen:

– Nora Mørk har vært en nøkkelspiller for landslaget i flere år, og har vært en viktig del i deres suksess, og hun har jevnlig blitt tatt ut på All-Star-lag i store turneringer.

Skulle Nora Mørk ende opp med å vinne prisen, vil det selvsagt kun være en fattig trøst for den tidligere Larvik-spilleren. Mandag røk korsbåndet for Mørk og det betyr at EM i desember kan være i fare.

Sagosen også nominert

På herresiden er Sander Sagosen vårt eneste norske håp. 22-åringen er nominert, men møter tøff konkurranse.

Franske Nikola Karabatic, sveitsiske Andy Schmid og kroatene Luka Cindric og Domagoj Duvnjak er nordmannens utfordrere.

Om Sagosen skriver juryen:

– I en alder av 22 år er Sander Sagosen allerede en nøkkelspiller for Norge og Paris Saint-Germain. Han innledet 2017 med å lede Norge til deres første VM-medalje noensinne, og ble kåret til Frankrike-EMs beste venstreback.

Både fans og media kan stemme på sin favoritt gjennom IHFs nettsider innen 20. februar.